RECENZIJA Dijana Mandić, Knjige koje oduzimaju dah

Prije deset godina, nakon što je prokockao sve što je imao, markiz od Bournea, izopćen je iz visokog društva. Zakleo se da će se osvetiti i vratiti sve što je izgubio.
Sada je suvlasnik zloglasne londonske kockarnice, pun je ko brod. Ali i dalje nije vratio ono za čime najviše čezne, svoje imanje.

Sadašnja vlasnica tog imanja je ledi Penelope Marburry, njegova prijateljica iz djetinjstva.
Ni nju život nije baš mazio i pazio, propale su joj zaruke i sad je skroz razočarana u muški rod. Majka i otac je sile da se već jednom uda, ne smije ostati usidjelica.

Bourne će se domoći svog imanja pa makar i na silu, uz ucjene. Penelope napokon popušta i stupa u brak s njim. Iako ih veže prijateljstvo iz djetinjstva, želja za osvetom je jača. Može li Penelope promijeniti njega ili će on nju totalno iskvariti? Je li ljubav jača od osvete? Saznajte sami…

“Nije odgovorio. Nije morao. Duboko je udahnula. Bila je dio njegove pogodbe. Kao da je bilo mračno doba. Kao da ona nije ništa više od imovine. Kao da vrijedi samo koliko i zemlja koja je dio miraza.”

“To znači da me želiš. To znači da te čak i nakon svih ovih godina, nakon svega što sam učinio, nakon svega što jesam, mogu natjerati da me želiš.”

“Uvijek je željela da je dira, čak i kad mu je rekla da to ne čini. Uvijek ga je željela, čak i onda kad je sama sebi govorila da ga ne želi.”

“Devet sam godina mislio da će me osveta spasiti, a bila si potrebna ti, moja snažna, predivna supruga, da dokažeš kako sam u krivu i da je ljubav moje spasenje. Ti si moje iskupljenje. Ti si moj blagoslov.”

Znate onaj osjećaj kad je nešto tako dobro, a vi ne znate to izraziti i opisati svojim riječima? Kad nijedna riječ nije dovoljno dobra da opiše zašto ste oduševljeni? Upravo se to meni sada događa s ovom knjigom. Ne znam kojim riječima da vam ju opišem i preporučim, ali jednostavno znam da ju morate pročitati.

Nije ona ništa što već nismo pročitali, ali opet je tako drukčija od svih. Oduzima dah, totalno vas okupira. Za ovu knjigu mi nije trebao bookmarker, dok nisam došla do zadnje stranice nisam stala čitati.

Uskoro nam dolazi i novi nastavak iz ovog serijala i jedva ga čekam. Nekako imam osjećaj da će taj biti još bolji i spektakularniji.

 

Izvor: Knjige koje oduzimaju dah

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.