RECENZIJA Dijana Mandić, Knjige koje oduzimaju dah

Zar stvarno trebam objašnjavati što me provuklo ovoj knjizi? I mislila sam, sve je jasno. Pa naravno da sam odmah baš ovu knjigu krenula čitati, pa to je L.J.Shen. Cijelu našu book zajednicu trese bookgazam još otkako je najavljena baš ova knjiga.

Zaista ne znam kako napisati kratki sadržaj, a da ne otkrijem previše.
Emilia i Vicious nisu jednostavni. Od samog upoznavanja između njih frcaju iskrice. On nju mrzi, ona njega mrzi, ali ne mogu biti podalje jedno od drugog.
Emilia je sasvim slučajno otkrila dio njegove tajne, a usto je i kći njegove posluge. On je totalno opsjednut njome, iako to ne želi. Protjerao ju je od sebe i svih koje zna…

10 godina poslije, u New Yorku, opet se sreću. Sad on treba nju. Ima opaki plan, a ona je glavna karika. Nije mu oprostila sve što joj je učinio, ali nije se mogla ni držati daleko od njega. Još uvijek ju je privlačio, tako mračan i opasan. Oduvijek je u njemu vidjela nešto više, nešto što je skrivao od svih, čak i od samog sebe.
Mislio ju je samo iskoristiti za svoju osvetu i opet otjerati. Oh, kako se samo prevario.

“Bila je opet moja istog trena kad sam je vidio onako polugolu. Samo to još nije znala.”

“Ali ovaj put, ja ću biti ona koja će otići pod vlastitim uvjetima, a ne pod njegovim. To sam si obećala.”

“Znaš li koji je tvoj problem, Vicious? Još uvijek nisi odlučio mrziš li me ili ti se sviđam. Zato se ovako ponašaš svaki put kad sam u blizini drugih muškaraca.”

Ona je povrijedila njega, a da to nije ni znala. On je nju zbog toga povrijedio još i više. A sad, došlo je vrijeme da maske padnu, da se otkrije istina. Vrijeme je da se mržnja pretvori u ljubav. Ili je to oduvijek i bila samo ljubav, ali je Vicious bio preslab i preglup da to shvati?

“Znam da su te slomili i svejedno te želim. Ne želim te čak ni popraviti. Želim te takvog kakav jesi. Slomljen. Neshvaćen. Kreten. Želim pravu verziju, mračnu verziju, onu zbog koje sam bila najtužnija, ali i najsretnija u životu.”

“Prihvatiti činjenicu da nekog voliš bilo je mnogo teže nego predati se toj osobi. Trebalo je vremena. I hrabrosti. Ali kada sam napokon sačekao to vrijeme, kada sam skupio hrabrosti i kada sam konačno spustio svoj štit, otkrio sam nešto spektakularno.”

Ajmeee, kako ova žena piše. Nadrealno je kako je ova knjiga fenomenalna. Sa svakom rečenicom, sa svakom novom stranicom oduzimala mi je dah. Uništila me je, doslovno i figurativno. Nisam spavala zbog nje, zbog Viciousa i Emilije. Opet je stvorila savršeno nesavršenog muškarca i teško će ga netko nadmašiti.
Vicious je zaista odvratan lik, brutalan. Nema ništa dobrog u njemu. Vrlo lako ga je mrziti, ali i voljeti. Još nisam na čisto s njim.
Emilia, tako krhka i dobra, ostala je jaka. Natjerala je tog nasilnika, tog zlog muškarca, da puzi, da padne na koljena, da preklinje.
Emilia, svaka ti čast…

Dragi Mozaikovci, nadam se da ćete nam uskoro prevesti i ostale nastavke ove pakosne bande Zgotena.
Vjerujte mi, jedna L. J. Shen godišnje nam je malo, jako malo, puno malo. Želim još ovog čuda. Njene knjige su kao ovisnost. Svjesna sam da su loše, ali od njih mi je jako dobro i jedva čekam iduću dozu.

 

Izvor: Knjige koje oduzimaju dah

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.