RECENZIJA Dijana Mandić, Knjige koje oduzimaju dah

Teresu smo već jako dobro upoznali i znamo da piše odlične povijesno ljubavne romane. Zaista mi nije trebalo puno nagovaranja da uzmem njenu knjigu u ruke da “ubijem” svoju čitateljsku blokadu.

Carlotta Fairleigh je odlučna barem jednu noć pristojno se ponašati i učiniti svog šogora, vojvodu od Devenbrookea, ponosnim. Njen naum pokvari vijest njene prijateljice. U kući pored je ni više ni manje nego Ubojiti Markiz. A Lottie je jako znatiželjna i odlučila je malo istražiti, i to baš u noći svog prestavljanja u društvu. Kažu da je znatiželja ubila mačku. Ovaj put nije mačku već ugled.
Naravno da to završi katastrofom. Potpuno uništenog ugleda, Carlotta završi zaručena, a vrlo brzo i udana.
Nova markiza je na putu za Cornwall, dom Haydena St. Clairea, čovjeka koji je ubio svog najboljeg prijatelja u dvoboju, a šuška se i svoju ženu.
Umjesto straha, Hayden u Lottie budi uzbuđenje. Iako ju je u Cornwallu dočeka strašno iznenađenje, Lottie je odlučna. Otkrit će sve tajne Haydenove prošlosti, boriti se s duhovima.
Može li iz skandala proizaći nešto dobro poput ljubavi? Jesu li tračevi istiniti?

Kako znate da ste pročitali dobru knjigu? Kad ju pročitate u par sati i potpuno zaboravite sve oko sebe.
Lottie smo već upoznali u “Poljupcu za pamćenje”, mala vragolanka je odrasla, ali je i dalje nestašna i upada u nevolje.
Hayden, nakon smrti žene, potpuno se povukao i odbija razjasniti okolnosti te nesreće. Zaključao je srce i ne želi ga otvoriti ni pod koju cijenu.
A tu je i jedna mala djevojčica, nestašna i divlja (baš poput mlađe Lottie), povrijeđena prošlošću.

Uz puno sarkazma i nevjerojatnih događaja, priča se brzo odvija. Potpuno vas zaokupi i ne da vam mira dok ne dođete do samog kraja. Uz finu dozu senzualnosti, ali i malo mistike, to je priča uz koju ćete uživati.
Svakako se odvažite pročitati ovu priču o novom početku, priču o jednoj tvrdoglavoj djevojci koja je odlučna otkriti istinu i pronaći ljubav, priču o novoj zasluženoj ljubavi.
Ja sam uživala, a znam da ćete i vi. Moja čitateljska blokada je gotova. Hvala, Teresa.. hvala Lottie i Hayden.

 

Izvor: Knjige koje oduzimaju dah

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.