RECENZIJA Dijana Kovačević, Books & Sweets

Jennifer Hillier je autorica bestselera USA Today, Toronto Star i The Globe and Mail. Autorica je nekoliko psiholoških trilera, a prijevod jednog od njih smo imali priliku čitati početkom godine, Što sve činimo u mraku. Njezine knjige su prevedene na dvadeset i tri jezika. Rođena je i odrasla u Torontu, zatim je preselila u Seattle, gdje je kako kaže postala spisateljica. Aktivna je na društvenim mrežama i publiku je ponovno osvojila romanom Male tajne.

Jennifer me još jednom oduševila, a ja svima preporučujem ovaj sjajni psihološki triler. Definitivno jedna od najboljih pročitanih ove godine, pravi page turner tako da probajte se suzdržati da ga ne pročitate u jednom danu, izazivam vas! 😀 Knjiga je toliko dobro pisana da već nakon prvih nekoliko poglavlja izaziva ovisnost. Autorica je ovu mračnu priču savršeno izgradila, uplela dozu misterije, napetosti i šokantnih preokreta pa sam ostala potpuno zatečena, a najvažnije od svega je da priča ima dobar početak i zapanjujući kraj.

Glavna radnja Malih tajni je otmica dječaka Sebastiana na slavnom Pike Placeu u Seattleu koji je jedna od najstarijih javnih tržnica u Americi. Marin odlazi u kupnju sa Sebastianom i kad joj zazvoni mobitel pušta mu ruku samo na sekundu, ta sekunda bila je dovoljna da usred dana na tržnici prepunoj ljudi netko jednostavno odšeta s njezinim sinom. Nakon što ga je izgubila Marin je pala u depresiju i izgubila volju za životom, svaki dan se jedva uspije pokrenuti i odraditi neke osnovne stvari i sada petnaest mjeseci kasnije ona razmišlja o tome da okonča svoj život jer nema koga kriviti osim sebe same. S druge strane njezin suprug Derek se okrenuo novoj ženi u svom životu, on naime ima ljubavnicu s kojom provodi dane dok Marin misli da je na službenom putovanju. McKenzie je ljubavnica, druga žena u Derekovom životu i iako bi ju trebali mrziti njezina priča je u meni izazvala suosjećanje, jer je to mlada žena koja se u životu borila na načine na koje je mogla kako bi preživjela, ne opravdavam njezine postupke, ali ju na neki način žalim.

Autorica je i u ovom romanu uspjela natjerati čitatelja da brine o likovima, razmišlja o njihovim razlozima i postupcima koji su ih doveli do određenih događaja. Potiče na razmišljanje koliko smo daleko spremni ići da zaštitimo svoje voljene, ali i sebe same. Priča o ženi kojoj su se dogodile možda i dvije skoro pa najgore stvari u životu i kolika je snaga bila potrebna da Marin ipak ovlada svojim emocijama i nastavi dalje sa životom bez obzira na nemoralne postupke u koje se uvukla. Autorica je i sama izjavila da su Male tajne najmračnija priča koju je napisala, iako uznemirujuća, ona je ujedno i najzabavniji triler koji sam u zadnje vrijeme pročitala.

 

Izvor: Books & Sweets

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.