RECENZIJA Dijana Kovačević, Books & Sweets

Tabea Bach nakon karijere operne dramaturginje posvetila se pisanju, a Otok kamelija njezina je prva knjiga koju imamo priliku čitati zahvaljujući Mozaiku. Živi u idiličnom Schwarzwaldu iz kojega očito crpi ideje za svoje knjige jer prema prvoj pročitanoj osjeća se atmosfera takvih idiličnih mjesta kakvima ja smatram sela Schwarzwalda. ”Otok kamelija” prvi je roman iz serijala, a čekaju nas još tri nastavka.

Sylvia živi savršenim životom, onim na kojem joj svi zavide i kakav je oduvijek mislila da želi. Ima uspješnu karijeru i voljenog supruga, a oboje zarađuju više nego što mogu potrošiti. Sve dok se jednog dana ne pojavi nenadano naslijeđe pokojne tete Lucie.

Otok kamelija koji je Sylvia dobila u nasljedstvo njen suprug smatra izvrsnom prilikom za zaradu i odmah pronalazi zainteresiranog investitora bez njezinog znanja misleći kako ona neće imati ništa protiv. Do zaključenja prodaje ostala su samo četiri tjedna, a kako je Sylvia nenadano završila na godišnjem odmoru odluči se uputiti u Bretanju i provjeriti što je to dobila u nasljedstvo. Sve se mijenja kad Sylvija stigne na otok, a plima poplavi put koji je jedina poveznica otoka s vanjskim svijetom, te ona bude primorana prenoćiti i upoznati tamošnje stanovnike.

Ova topla priča obuzet će vas već sa svojim prvim stranicama i knjigu ćete pročitati ni ne primijetivši. Autorica je pažljivo opisala uzgoj kamelija, kao i prelijepi otok na kojem se nalazi plantaža. Iako je radnja klišejizirana, obiteljska saga i neočekivana ostavština, knjiga je prepuna lijepih opisa s ponekom novom zanimljivom idejom.

Ako ste u potrazi za nečim laganim Otok kamelija takva je priča. Od prve stranice znate što ćete dobiti, stoga je plovidba ovim stranicama posve mirna. Možda nije književno remek djelo, ali je knjiga uz koju ćete na dva do tri sata, uz kavu, zaboraviti na sve ostalo, a ponekad je to sve što nam treba.

Izvor: Books & Sweets

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.