RECENZIJA Dijana Kovačević, Books & Sweets

Julia Quinn je autorica New York Timesovih bestselera, serijala o obitelji Bridgerton. Njezine su knjige prevedene na četrdeset jezika i omiljene su u cijelom svijetu. Kratko je pohađala medicinsku školu prije nego što je odlučila da joj pisanje postane stalna karijera.

Mala laž je drugi dio u serijalu Rokesby, svojevrsnom prethodniku Bridgertonima. I ovaj roman me oduševio, puno mi je bolji od prvog nastavka što govori i činjenica da sam ga pročitala u jednom poslijepodnevu. Zabavna priča, simpatični likovi i puno smijeha, ne može bolje.

Cecelijin brat Thomas Harcourt ozlijeđen je na bojištu, a njoj su preostala dva izbora: preseliti se teti ili se udati za nepodnošljivo napornog rođaka spletkara koji će naslijediti njihovu imovinu. Umjesto tih opcija ona odlučuje otputovati preko Atlantika i pronaći svog brata kako bi mu pomogla da ozdravi. Nakon tjedan dana potrage ne pronalazi brata, ali u bolnici nailazi na njegovog najboljeg prijatelja. S mišlju kako ne može pomoći bratu, odlučuje barem pomoći Edwardu Rokesbyju. Samo što joj ne dozvoljavaju da mu se približi jer nije član obitelji. Bez imalo razmišljanja Cecelia se u bolnici predstavlja kao Edwardova supruga i ostaje uz njegov krevet kako bi ga njegovala. On je bez svijesti, ali Cecelia nakon izgovorene male laži uspijeva se brinuti za njega, dok se on malo po malo oporavlja. Ona nema loše namjere, samo želi pomoći Edwardu kako bi naposljetku pronašla Thomasa.

 

“Ovo pismo je za vas obojicu. Tako mi je drago što imate jedan drugoga. Svijet je ljepše mjesto kada čovjek može podijeliti svoj teret.”

Lagana i zabavna avantura koja se nastavlja u istom smjeru kao i ostali romani ove autorice i ponekad je upravo to ono što nam treba. Cecelia ne zna kad treba stati, baš kao i većina žena u ovakvim romanima, ona tu svoju malu laž krije čak i od Edwarda koji se budi bez kratkotrajnog pamćenja pa mu cijela ta priča o ženidbi i nije tako neobična, ipak Cecelia je sestra njegovog najboljeg prijatelja, a uz to je i privlačna. Roman s vitezom i princezom tog doba, nabijen emocijama i privlačnošću glavnih likova, uz laganu i ne pretjerano kompliciranu radnju zabavit će vas upravo onoliko dugo koliko će vam trebati da ga pročitate. Predvidljiv i neizbježan scenarij ono je što vas čeka u ovom romanu, ali to ionako nije razlog zbog kojeg ćete ga krenuti čitati. Ova priča ispunjava sve okvire povijesne romanse i ljubitelji Julie Quinn će u njemu zasigurno uživati, baš kao i ja.

 

Izvor: Books & Sweets

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.