RECENZIJA Dijana Kovačević, Books & Sweets

Početkom prošle godine sam pisala popis najiščekivanijih trilera u 2019. godini i upravo se ”Moja voljena žena” našla na tom popisu. Čitala sam brojne recenzije i usporedbe ove knjige s filmom Gospodin i gospođa Smith (Mr. & Mrs. Smith) i sigurna sam da se sjećate genijalnih scena Angeline Jolie i Brada Pitta dok pokušavaju prevariti jedno drugo, ali i kako su dobar tandem bili kad su se udružili. E pa slažem se sa svim usporedbama, knjiga ima slične elemente i pomalo podsjeća na film, a autorica je zbilja napisala jedan vrhunski napeti triler.

Milicent i njezin suprug (čije ime nikad ne saznamo) žive s njihovo dvoje tinejdžera u predgrađu Hidden Oaks. Ona je agentica za promet nekretninama, a on podučava tenis. Iako vode svoje životne bitke oni predstavljaju jedan ljubazan i simpatičan par iz predgrađa. Njihova priča počinje kao i kod većine, zaljubili su se, vjenčali, dobili dvoje djece i kupili kuću. Ali tu se završava svaka sličnost s drugima, naime Milicent i njezin suprug dijele mračnu tajnu koja održava njihov brak živim.

U njihov mali grad vratio se poznati serijski ubojica Owen. On postaje glavna preokupacija svih u Hidden Oaksu, vijesti stalno emitiraju zastrašujuće detalje o slučaju ubojstva i strah se polako širi ulicama. Njihovo mlađe dijete, kćer Jenna postane potpuno okupirana ovim ubojicom, nigdje se ne osjeća sigurno, a dolazak ubojice i naknadna ubojstva žena potresla su je do srži. Nekad nasmiješena djevojčica više nije prisutna. Njihova obitelj teško je pogođena dolaskom ovog ubojice i sve će napraviti kako bi zaštitili svoju kćer.

”Moja voljena žena” je šokantna knjiga, i znate da volim šokantne trilere koji su u stanju izuti me iz cipela. Mala zamjerka je na količinu stranica, mislim da je autorica pretjerala i da je ova priča mogla biti ispričana i sa stotinjak stranica manje, što se posebno osjeti na sredini knjige kad je radnja pomalo razvučena. No to ne umanjuje moje oduševljenje ovom knjigom. Recenziju je jako teško napisati, a da vam ne otkrijem ni malo, nadam se da sam u tome i uspjela.

Pisanje je oštro, likovi su fascinantni i uvjerljivi. Milicent i njen suprug su loši ljudi, ali pitanje je koji je od njih manje zlo. Već u uvodnom poglavlju vas čeka ”padanje vilice”, onaj trenutak kad vas scena ostavi u šoku i jedva čekate dalje. Percepciju između dobrog i lošeg u ovom romanu dijeli tanka granica, neće biti lijepo, ali će biti fascinantno.

Izvor: Books & Sweets

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.