RECENZIJA Dijana Kovačević, Books & Sweets

Tarryn je autorica bestselera New York Timesa i USA Todaya. Živi u Seattleu sa svojom djecom i suprugom. Osnivačica je modnog bloga Guise of the Villain i napisala je dvanaest objavljenih romana. Pripada Slytherinu ?

Roman Supruge brz je i nepredvidiv od samog početka. Autorica vas vodi kroz ludu vožnju i ostavlja bez teksta. Totalno me zakačila za priču da nisam mogla stati s čitanjem. Ovo je jedan od onih romana koji se čitaju u jednom sjedenju.

Zamislite da vaš suprug ima još dvije žene, nikad ih niste upoznali, a zbog ovog nekonvencionalnog dogovora svog supruga viđate samo jedan dan u tjednu. Toliko ga volite da vam to ne smeta ili se pravite da vam to ne smeta. Upravo tako žive Ponedjeljak, Utorak i Četvrtak. Priča se polako zakuhava kad Četvrtak u džepu hlača svog supruga pronađe komadić papira, podsjetnik na sastanak sa ženom imena Hannah. Odmah je znala da je to jedna od supruga. E sad, kako to obično biva kad imate mogućnost upoznati ili barem vidjeti izdaleka drugu osobu, teško da tu mogućnost nećete iskoristiti. No što kad se dvije žene upoznaju, kad popiju kavu zajedno?

”Zar sam postala pitoma ženica koja živi za četvrtke i ljubav čovjeka koji sebe dijeli na tanke dijelove između tri žene? Da mi je netko rekao da će ovo biti moj život kada mi je bilo devetnaest, nasmijala bih mu se u lice.”

Teško je napisati osvrt koji bi prenio moje oduševljenje ovim romanom, baš sam uživala u čitanju. Supruge su jedan poprilično nepredvidiv triler. Odmah na početku našla sam se usred poligamističkog odnosa koji me u isto vrijeme i zaintrigirao i zgrozio. Kako je moguće da tako nešto uopće funkcionira s četiri upletene osobe. Fisher piše atmosferski i cijelo vrijeme sam samo čekala što će se dogoditi i kako će autorica promijeniti smjer priče.

Ako tražite triler koji je intrigantan, misteriozan i brzo se čita, onda su Supruge prava knjiga za vas. Likovi su dobro međusobno povezani, radnja vas drži na uzici i ova knjiga idealna je za jedno popodne uz omiljeno piće. Ovo je prvi roman Tarryn Fisher koji sam pročitala i radujem se i ostalima.

 

Izvor: Books & Sweets

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.