RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

“Sve što činimo u mraku” prvi je roman ove autorice koji sam nedavno čitala i koji me oduševio. S veseljem sam odlučila čitati ovu knjigu i to s velikim očekivanjima. Nije me razočarala – čita se brzo, zanimljiva je, zabavna, vuče na čitanje, a sitne tajne koje polako izlaze na svjetlo dana unose napetost u priču i donose česte preokrete.

Priča prati jednu sretnu i imućnu obitelj čiji će se život okrenuti naopačke kada jednog dana blizu Božića nestane njihov četverogodišnji sin Sebastian. Marin i Derek proživljavaju najgoru noćnu moru, a istraga danima i tjednima nakon nestanka ne donosi baš nikakve rezultate.

Godinu dana kasnije, Sebastian se i dalje smatra nestalim, a Marin i Derek žive potpuno drugačijim životom. Dok Marin na životu drži isključivo nada u sinov pronalazak, Derek je spas pronašao u poslu, ali i u zagrljaju mlađe ljubavnice.
Kada Marin sazna za Derekovu nevjeru, shvaća da se mora boriti za svog muža jer nema namjeru izgubiti i njega.

Likovi su zanimljivi, naročito Marin i McKenzie, Derekova ljubavnica. Priča odlazi u poprilično neočekivanom smjeru i puno govori o novcu, opsjednutosti, prevari, izdaji, hrabrosti da krenemo dalje, pa onda i o ljubavi i zajedništvu. Što je to što jednu obitelj drži na okupu i može li se nakon gubitka djeteta ikada krenuti dalje? Puno me puta ostavila u razmišljanju i neke stranice su zaista tužne, a svaki će roditelj promrznuti od same pomisli da proživljava ono što je zadesilo ovu obitelj.

Ima nekih situacija u priči koje su bile pomalo nerealne ili besmislene, ali u tom trenu dok sam čitala me to nije smetalo. Sada kad razmislim o svemu vidim te rupe u priči, ali ne smatram ih presudnima. Također, voljela bih da je završetak donio još neke odgovore za dijelove koji su po meni ostali neriješeni. No ipak, najvažnije mi je da me knjiga zabavila, da sam se teško od nje odvajala i s nestrpljenjem čekala rasplet. Svim ljubiteljima psiholoških trilera koji vole zapetljane priče – od mene svakako imate preporuku. 😉

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.