RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

“Prije nego što se Arwen pojavila, četvrt je bila mirna. Sve je išlo svojim tokom, svi su uspješno skrivali svoje mračne tajne iza nasmiješenih maski. Ali Arwen je uzdrmala njihov kavez. Štakori su počeli trčati uokolo i napadati jedni druge.”
Pacijentova tajna triler je baš po mom guštu. Savršen spoj psihološkog i kriminalističkog, a jednom kad krenete čitati, knjigu ne ispuštate iz ruku. Mračan, atmosferičan, višeslojan, pun preokreta. Neki su dijelovi priče temeljeni na stvarnom zločinu koji je 2006. godine zgrozio Kanadu, što cijelu priču čini još zanimljivijom i napetijom.
Radnja se odvija u kanadskom malom mjestu Story Cove koje će silovito uzdrmati pronalazak unakaženog tijela trkačice. Inače mirna zajednica s lijepim kućama i ljubaznim stanovnicima za čas se pretvara u neprijateljski nastrojeno susjedstvo čije tajne silno žele isplivati na površinu.
Priča je ispričana od strane više likova i međusobno se isprepliću prošlost i sadašnjost, ali u savršenom omjeru, odnosno nikada se nećete zapetljati u radnji ili se zapitati gdje ste i što se upravo događa. Likovi su odlično okarakterizirani i svi podjednako zanimljivi, ali i sumnjivi. Uz hrpu preokreta i iznenađenja nema šanse da pogodite rasplet, a gotovo do posljednje stranice autorica ne otkriva najzanimljivije detalje.
Ovo je moj prvi roman ove autorice i zasigurno ne posljednji. Jako mi se sviđa stil pisanja, brz ritam radnje, mnoštvo likova sa zanimljivim životnim pričama i  preokreti zbog kojih sam okretala stranice bez prestanka. Genijalan spoj kriminalističke istrage i uvida u životne priče naizgled običnih stanovnika i njihovih mračnih tajni.

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.