RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

?? Kao i svi nastavci do sada, nova priča o već poznatim likovima Doni i Mršu, poučna je i zanimljiva, kako djeci, tako i odraslima. Uči nas kako se suočavati sa strahovima, kako prihvatiti novonastalu situaciju te kako se nositi s traumom i depresijom.

Kada se jednog jutra tlo jako zatrese i svi stanari njihove zgrade potrče van, Mrš i Dona, zajedno s ostatkom obitelji suočavaju se sa strahom od ponovnog podrhtavanja. Nakon nekoliko slabijih potresa tlo se u potpunosti smirilo i već nakon nekoliko dana svi su nastavili s uobičajenim aktivnostima te zaboravili na strašan potres. Svi osim Done. Mrš je vrlo brzo primijetio da s njegovom prijateljicom nešto nije u redu i da se ponaša čudno.

Svi drugačije reagiramo na traumu, a Dona i Mrš naučiti će nas da je strah normalan te da se nikada ne trebamo rugati kada netko pokazuje strah nego mu biti podrška i pomoći mu da se lakše nosi s traumom i osjećajem bespomoći. Krenuti dalje unatoč strahu pravi je pokazatelj hrabrosti i volje.

Još jedna priča Slavka Sobina iz koje svi možemo puno naučiti. Zanimljiva, zabavna i vrlo poučna priča u kojoj ćemo uz Donu i Mrša još jednom potvrditi koliko su nam prijatelji i bližnji bitni kada nas snađu teške životne situacije. Osjećaj bespomoći i depresije nažalost sve je češći, a ova nam priča ukazuje na važnost međusobne podrške i razumijevanja u takvim situacijama.

Predivne, živopisne ilustracije savršeno upotpunjuju tekst živahnog fonta koji se lako čita. Preporučam ovu priču za zajedničko čitanje s roditeljima ili odgojiteljima zbog tematike kojom se bavi, a istodobno potiče na razgovor i razmišljanje.?

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.