RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

Moja ocjena: 5/5 ?

Ovaj me triler natjerao da čitam, čitam i čitam i zanemarim sve ostale obaveze i kućanske poslove. Čitalo se i do kasno u noć jer mi je ova priča bila toliko zanimljiva i napeta da nisam trebala ni spavati.

Bravo za autoricu koja je napisala odličan psihološki triler vođen likovima, a nešto manje samim krimi događajima. U fokusu su vrlo zanimljivi karakteri, pratimo njihove živote u sadašnjosti, ali i 25 godina ranije. Te će se dvije priče međusobno isprepletati i dovesti do neočekivanog završetka.

Knjiga započinje uhićenjem Paris Peraltre, optužene za ubojstvo svog gotovo trideset godina starijeg muža, ujedno i milijunaša vrlo poznatog javnosti. U drugom dijelu knjige se vraćamo 25 godina ranije i pratimo priču o novinaru Drewu koji je postao poznat po svom podcastu zanimljivog naziva Sve što činimo u mraku.

Knjiga je podijeljena na šest dijelova, svaki dio nam priča drugi lik, a poglavlja su kratka i vuku na čitanje i često donose nove preokrete.

Sve u svemu, ovo je jedan složen, višeslojan triler koji se čita vrlo brzo, nikako ne ostavlja sa strane na čekanju, napet je i mračan, ima dobar završetak. Mogu reći da je ovo triler koji zaista ima sve elemente tog žanra i svi ljubitelji će uživati. 

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.