RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

Moja ocjena: 4/5 ?
Ostalo je svega 12 sati do Anselovog pogubljenja. No ovo nije još jedna priča o serijskom ubojici; ova je priča puno više od toga.
Iako je glavni lik u knjizi muškarac, ovu su priču ispričale žene; njegova majka, sestra njegove žene i na kraju detektivka koja ga je razotkrila i uhitila. Radnja se ne vrti oko samih zločina koje je Ansel počinio, nego prvenstveno oko njegovog života i života triju žena koje su ga poznavale. Kroz njihove ćemo priče upoznati Ansela, prvenstveno kao ljudsko biće s emocijama i strahovima, a tek onda kao serijskog ubojicu.
Odlična kombinacija prošlosti i sadašnjosti prikazuju Ansela na trenutke kao žrtvu, na trenutke kao ubojicu. Iako su sami zločini od početka poznati, autorica je kroz cijelu knjigu uspjela zadržati napetost i interes za priču, a ja sam se cijelo vrijeme borila s pomiješanim emocijama. Ansela sam na trenutke mrzila, a na trenutke suosjećala s njim. I na kraju priče autorica me ostavila u razmišljanju, a čak i kada je pravda postignuta, moje emocije su i dalje buktale.
Zanimljiva, moćna, emotivna priča čije riječi diraju duboko i potiču na suosjećanje. Priča o odlukama koje donosimo tijekom života, priča o zlostavljanju unutar obitelji, o odrastanju, utjecaju roditelja na dijete, o dobru i zlu, krivnji, o događajima koji nas definiraju i o životima koje smo mogli živjeti da su se neke stvari posložile drugačije.
Moja jedina zamjerka je središnji dio knjige koji je usporio radnju i odvukao moju pažnju. No zato pohvala imam jako puno, a između ostalog me autorica oduševila stilom pisanja i fokusom na živote likova, a ne na sama ubojstva. Napisana drugačije, ova je knjiga puno više od trilera o serijskom ubojici i od mene imate preporuku. ?

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.