RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

Moja ocjena: 4/5

“Kao da smo sedmero braće i sestara, proveli smo toliko vremena zajedno da smo znali ono najbolje i najgore o svakome od nas i ni jedno ni drugo nije nas previše impresioniralo.”

Sedam studenata u prestižnoj glumačkoj školi i događaj koji će im promijeniti živote zauvijek. Iako priča možda zvuči poznato i “već viđeno”, zaista je ispričana na jedan drugačiji način i donosi detaljan kazališni život, kako studenata, tako i zaposlenika u školi. Mnoštvo zavrzlama, preokreta i kompliciranih međuljudskih odnosa donose priču o glumcima koji će nakon tragičnog događaja morati dobro glumiti i u stvarnom životu, ne samo na pozornici.

Kombinacija prošlosti i sadašnjosti i priča ispričana od strane jednog od studenata, Olivera koji upravo izlazi iz zatvora nakon odsluženih deset godina kazne za djelo za koje nitko još uvijek ne zna je li on zaista kriv ili nije. Puno napetosti od početka do kraja i zamršena priča prepuna detalja o životima svakog od njih sedmero čine priču poprilično zanimljivom.

Iako radnja teče nešto sporijim tempom, detalji o likovima, kazališnim predstavama, kao i svakodnevnom životu u školi, obogaćuju priču i čine ju još dubljom. Svaki lik je zanimljiv, ali i sumnjiv na svoj način. Do samoga kraja ne znamo je li Oliver kriv za smrt jednog od njih sedmero i što se na kraju zbilo te kobne noći.

Ako ste ljubitelj trilera, ali i kazališnih dasaka, ova će knjiga biti pun pogodak. Mračna je, složena, ali ponajviše atmosferična. Cijelo vrijeme sam se osjećala kao da gledam predstavu i cijenim što je knjiga po tome drugačija od sličnih knjiga istog žanra. Od mene imate preporuku. 

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.