RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

11 godina nakon nestanka triju osoba u malom i mirnom mjestu, jedna od njih, sedamnaestogodišnja Delilah pronađena je živa. Njen će povratak pokrenuti lavinu događaja vezanih uz nestanke iz ne tako davne prošlosti.

Od prve stranice ova je knjiga okupirala moju pozornost i pročitala sam ju zaista brzo. Bez dosadnjikavih i sporijih dijelova, dinamične radnje i zanimljivih likova, ovaj triler napet je od prve do posljednje stranice. Mala zajednica unutar koje se događaju nestanci prikazana je realistično, a cijela priča ispričana je od strane nekoliko likova što ju čini još zanimljivijom.

Autorica nas do posljednje stranice uspješno navodi na krive tragove, a puno preokreta u poglavljima čine knjigu nepredvidivom. Iako završetak nije bio po mom ukusu, to nije utjecalo na moj cjelokupni dojam o knjizi.

Osim o temi nestanaka osoba, ova knjiga govori i o vršnjačkom nasilju, problemima unutar obitelji, tajnama, partnerskim odnosima i ljubomori. Likovi su dobro okarakterizirani i prikazani realistično pa se s njima čitatelj brzo poveže.

Uz sitne zamjerke, Pronađi me je odlična priča puna preokreta i ljubiteljima žanra bi se mogla jako svidjeti. Svakako dobar izbor ako tražite nepredvidiv triler koji se čita u jednom dahu. Od mene imate preporuku. 

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.