RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

Utrka s vremenom peti je nastavak u serijalu o psećem detektivu Melkioru. Iako nisam čitala prethodne nastavke, brzo sam se povezala s likovima i uvukla u radnju. Kao i većina knjiga za djecu, ova je također na mene djelovala pozitivno, vratila me u djetinjstvo, opustila i nasmijala. 

Glavni je lik izrazito simpatičan, a njegove krimi istrage donose djeci uvid u jedan drugačiji svijet; svijet u kojem i sami mogu istraživati, biti detektivi. 

Osim što je zabavna, ova je knjiga i poučna, a likovi svojim postupcima i emocijama poprilično realistični. Iza same krimi priče kriju se i pojedinačne, osobne priče likova u kojima ima puno straha, ljubavi, mržnje, srama – svih emocija s kojima se može poistovjetiti svako dijete. Tako će nam primjerice Tara pokazati da i ona ima problema u školi i odnosima s drugim učenicima, a Roko će iznijeti svoje probleme u obitelji.  

Neodoljiv spoj humora, krimi priče i malo čarolija rezultirali su odličnom pričom koja je vrlo jednostavna za čitanje, a opet toliko toga govori. Novi izazov za detektiva Melkiora otkrio nam je njegove nove sposobnosti pomoću kojih je uspješno riješio još jedan zapetljani slučaj. 

Osim likova koji su mi se jako svidjeli, najviše me se dojmio spoj krimi priče i humora; ovakvih je romana zaista malo na našem tržištu i vjerujem da bi svako dijete u ovakvoj priči uživo. Od mene svakako imate preporuku! 

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.