RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

Moja ocjena: 5/5 ?
Jedna snježna slikovnica stigla nam je usred ljeta i donijela hrpu smiješnih pingvina i divnu, motivirajuću priču o tome kako snovi zaista mogu postati stvarnost ako dovoljno jako u njih vjerujemo. ????
Geronimo, pingvin koji je mislio da može letjeti i nikako mu nije bilo jasno zašto i ostali pingvini ne misle tako, glavni je lik u istoimenoj slikovnici svjetski poznatog autora Davida Walliamsa.
Istovremeno smiješna, ali i dirljiva, motivirajuća priča koja djecu uči da je sve moguće ako to dovoljno jako želimo. Pingvin koji nije želio odustati od svojih snova divan je lik koji svojim optimizmom, snalažljivošću i upornošću uči mališane da vjeruju u sebe.
Isto tako, ova nam priča govori o tome koliko je djeci važna podrška roditelja i da uz njihovu malu pomoć zaista možemo sve što želimo.? Iako se brzo čita, ova priča prenosi duboke poruke, kako djeci, tako i odraslima. Cijelu priču upotpunio je i svojim ilustracijama ukrasio, sad već svjetski poznati, Tony Ross. ?
Veličina slova prilagođena je početnicima u čitanju, dok će ih predivne, živopisne ilustracije motivirati da ovu slikovnicu čitaju opet i opet. ?

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.