RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

Mladi roditelji, 19-godišnji Tallulah i Zack jedne ljetne večeri odlaze u grad kako bi se malo odmorili od uloge roditelja i radili ono što njihovi vršnjaci rade. No kada se idućeg jutra ne pojave u svom domu gdje žive s Tallulinom mamom Kim, ona počinje sumnjati da im se nešto dogodilo. Tallulah i Zack nikada svog jednogodišnjeg sinčića nebi svojevoljno ostavili na toliko dugo.

Započinje potraga za mladim parom, no u nedostatku dokaza i svjedoka, potraga lagano pada u zaborav. Prolaze dani i mjeseci, a Tallulah i Zack nikada nisu pronađeni. No kada se u gradić doseli spisateljica kriminalističkih romana, stvari će se početi ponovno zahuktavati.

Zanimljiva priča koja započinje laganim tempom, ali od polovice donosi puno preokreta i napetosti zaista ne manjka do samog završetka. Likovi su dobro okarakterizirani, a priča je ispričana od strane nekoliko likova i u tri različita vremenska razdoblja.

Autorica na zanimljiv način prikazuje na što su sve ljudi spremni kako bi njihove tajne ostale sakrivene. Ponajviše me se dojmio fokus na odnos majke i kćeri koji se provlači kroz cijelu priču i daje uvid u najgoru noćnu moru svakog roditelja i gubitak koji se nikada i nikako ne može nadoknaditi.

Pročitala sam i prethodna dva romana autorice Lise Jewel u izdanju Mozaik knjige, ali za ovaj moram reći da mi se najviše svidio. Nije da nema propusta i možda pokoju nerealnu situaciju, ali sve u svemu ovo je jedan vrlo dobar misterij koji će okupirati vašu pažnju od prve do posljednje stranice i ostaviti vas u razmišljanju. Brzo se čita, poglavlja su kratka i teško je odložiti knjigu jer kod čitatelja brzo razvije interes za raspletom. Od mene svakako imate preporuku. 

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.