RECENZIJA Dajana Jurakić Milovac, Knjigograd

Sanja Pilić poznata je hrvatska autorica, prvenstveno cijenjena kao autorica knjiga za djecu i mlade. Napisala je preko 30 knjiga za djecu i odrasle te 30 slikovnica. Ovog puta imamo priliku čitati štivo za odrasle, a radi se o zbirci priča pod nazivom Zbogom, romantiko! Radi se o pričama koje su već objavljivane u Večernjem listu te na različitim portalima, a jedna od njih, priča pod nazivom Delete, nagrađena je  prvom nagradom Večernjeg lista Ranko Marinković za 2017. godinu. Ujedno, meni je baš ta priča i najdraža od svih u ovoj zbirci.

 

Zbirka sadrži ukupno 16 priča, a radi se o kratkim, jednostavnim i realno prikazanim scenama iz svakodnevnog života u kojima ćete vrlo često pronaći i sebe. Ostavljaju dojam na čitatelja, a često će vas i nasmijati. Međusobno su nepovezane, ali zanimljive i vrlo brzo se čitaju, obavijene autoričinim prepoznatljivim smislom za humor.

 

Autorica u pričama otvoreno progovara o temama koje su nam svima poznate i s njima se susrećemo gotovo svakodnevno, baš zato su toliko jednostavne i pristupačne svakom čitatelju. Uživat ćete čitajući o zaljubljenosti, starosti, prolaznosti života, tehnologiji koja je svuda oko nas, spisateljskim problemima, društvenim mrežama, strahovima, zaboravu, ljubomori te važnosti pozitivnog stava.

Iako kratke, priče su dubokoumne i potiču na razmišljanje. Zbirka je uljepšana ilustracijama za koje je zaslužan Marko Jovanovac, a lijepo su zaokružile cijelu priču i upotpunile dojam čitanja. Ova zbirka za mene je jedno opuštajuće štivo koje niti malo ne opterećuje čitatelja, a opet ostaje u dobrom sjećanju. Od mene svakako imate preporuku! 

 

Izvor: Knjigograd

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.