RECENZIJA Brigita Blagajac, Balance in the Chaos

Prošli mjesec, kada nisam znala što bih sljedeće uzela za čitanje, u ruke mi je pala knjige Udaja za Winterborna. No, ono što me zbunilo bila je rečenica na vrhu naslovnice – Drugi roman iz serije o obitelji Ravenel. Odmah sam morala pronaći prvi dio serijala – i u potpunosti sam se zaljubila!

Hladnokrvni zavodnik roman je Lise Kleypas, autorice brojnih poznatih ljubavnih romana koje s užitkom čitamo. Moram priznati da ni ovaj nije ništa drugačiji! Devon Ravenel londonski je zavodnik koji uživa u bespućima lagodnog i slobodnog, bezbrižnog života, zajedno sa svojim bratom Westom. Međutim, nakon prerane smrti svojeg rođaka, Devon nasljeđuje titulu grofa i posjede vezane uz titulu. Ne baš sretan odigravanjem događaja, još se više zaprepasti kada shvati da je posjed koji je naslijedio zatrpan dugovima, u ruševnom i zapuštenom stanju, ali da na njemu još uvijek žive udovica njegova rođaka i njegove 3 sestre. Odlučan u namjeri da sve rasproda, a žene otjera s posjeda, Devon promijeni mišljenje kada upozna Theovu udovicu – Kathleen, koja je isto tako odlučna i nepokolebljiva kao i Devon u namjeri da osigura dom za sebe i muževe sestre.

Uvijek sam uživao u lagodnom životu, ne morajući ozbiljno raditi ni jednog jedinog dana. A sada imam obaveze.

Devon Ravenel

Međutim, nije sve tako jednostavno kako se čini! Devona je zaprepastila zabranjena privlačnost prema Theovoj udovici koja je čvrsto odlučila žalovati za svojim mužem koliko god to društveni običaji propisuju, no sudbina je odlučila drugačije…

Znam mnogo znanstvenih činjenica o ljudskom srcu…A jedna od njih je da je mnogo lakše natjerati srce da prestane kucati nego spriječiti ga da zavoli pogrešnu osobu.

Hladnokrvni zavodnik pisan je iznimno duhovito i napeto, nakon samo nekoliko stranica uvučeni ste u priču i samo čekate daljnji razvoj situacije. Ono što me oduševilo u cijeloj priči jest činjenica da fokus u knjizi nije samo na glavnim likovima, već puno toga saznajemo i o sporednima, što je odlična uvertira za drugi nastavak ove divne serije.

Ženske suze su sredstvo manipulacije i još gore, neprivlačne su.

Ono što me malo iznenadilo u romanu jest upravo činjenica da je fokus možda previše stavljen na sporedne likove u romanu, a ne isključivo na glavne protagoniste – Devona i Kathleen, međutim upravo zbog toga mi se roman i svidio jer imamo priliku vidjeti i što se događa iz perspektive drugih likova.

Naporan rad često daje bolje rezultate nego nadarenost.

Ovo nije samo još jedna ljubavna priča, ovo je priča o trudu i radu, o ambicijama, o neodustajanju, predanosti i lojalnosti. Već većina vas zna da patim na ljubavne romane i moram priznati da imate toplu preporuku za ovaj roman od mene. Bliže nam se hladni jesenski dani, pripremite kavicu, dekicu i uzmite Zavodnika u ruke – nećete požaliti!

Ali najpametniji ljudi ponekad su si sami stvarali najgore nevolje.

 

Izvor: Balance in the Chaos

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.