RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Jedan od najistaknutijih i najproduktivnijih hrvatskih pisaca Pavao Pavličić, može se pohvaliti sa preko 100 objavljenih naslova.
Između ostalog, tu su i romani u kojem je glavni lik istražitelj- amater Ivo Remetin.
Štićena osoba njegov je najnoviji roman koji nas uvodi u nove, napete avanture Ive Remetina.
Ivo Remetin zapravo je novinar, a zahvaljujući svom dugogodišnjem novinarskom iskustvu i inteligenciji, velika je pomoć policijskom inspektoru Šoštaru u rješavanju i najzamršenijih slučajeva.

Kada Ivi Remetinu na novom autu neočekivano otkažu kočnice, a on jedva izvuče živu glavu, prva pomisao mu je da je u pitanju tvornička greška.
Tada još jednom požali što je zamijenio svoj stari auto koji je toliko volio.
No, tehnički pregled automobila pokazat će da se ne radi o tvorničkoj grešci, nego da je netko onesposobio kočnice.
Uskoro saznaje od inspektora Šoštara da se isto to dogodilo na automobilu iste marke kao što je njegov. Nažalost, u tom slučaju vozač je izgubio život.

Tada inspektor Šoštar i Remetin kreću u istraživanje povezanosti ta dva slučaja.
Uskoro saznaju da je poginuli vozač bio Remetinov susjed, a s obzirom da su imali potpuno iste automobile, postavlja se pitanje tko je od njih zapravo bio meta, te iz kojeg razloga.
Posjetivši tvrtku poginulog otkrivaju neke nove informacije, a tada se počinju redati nova ubojstva koja su naizgled povezana sa slučajem..

“A uvijek je ostajalo pitanje- na koje, čini se Remetinu, zapravo i nema odgovora- što će se promijeniti, što će se popraviti kad se okolnosti te smrti rasvijetle i kad se krivac privede pravdi.
Hoće li svijet postati bolji? Ili će ostati isti, tek što neće postati još gori?”

Štićena osoba je moj prvi pročitani roman Pavla Pavličića u kojem je glavni lik Ivo Remetin, i moram priznati da mi se jako svidio.
Sviđa mi se i stil pisanja koji je lagan i čitljiv.
Kako radnja napreduje, tako polako otkrivamo ponešto novo, no do zadnjih stranica je nemoguće otkriti što se zapravo dogodilo.
Meni je nedostajalo možda malo više akcije, ali bez obzira na to, roman je stvarno vrijedan čitanja.

Ivo Remetin me oduševio, i svakako planiram pročitati još neki od romana sa ovim zanimljivim inspektorom- amaterom. Zajedno sa inspektorom Šoštarom čini odličan duo, koji razrješava i one najzamršenije slučaje.
Ovaj napeti triler drži pažnju od samog početka do kraja, stoga ne čudi činjenica da autor drži prvo mjesto među domaćim autorima ovog žanra.

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.