RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Moja ocjena: 5/5

Mlada Emily Bryce živi povlaštenim životom, ali suočena s ratnim zbivanjima želi biti korisna i dati svoj doprinos. No kako se njezini roditelji tome odlučno protive, Emily je prisiljena dane provoditi u kući. Jedino što joj je dopušteno je posjet lječilištu za ranjene časnike, gdje upoznaje mladog i šarmantnog australskog pilota u kojeg se polako zaljubljuje.

Nakon što napuni dvadeset jednu godinu, Emily je dovoljno odrasla da roditelji više ne mogu odlučivati u njezino ime, te ona postaje dio Ženske kopnene vojske i zaručuje se za svoju ljubav, iako je svjesna da ga njezini roditelji nikada neće smatrati prikladnim. Uz pomoć nekoliko snažnih i sposobnih žena, trudi se vratiti sjaj jednom zapuštenom vrtu, a u kućici na posjedu pronalazi davno izgubljene dnevnike travarice koja je tamo živjela. Ti dnevnici daju joj svrhu nakon što stigne vijest da joj je zaručnik poginuo kao heroj, a uskoro doznaje da postoji još nešto što će joj dati potrebnu snagu za dalje.

Prethodni roman “Skice iz Venecije” bio mi je odličan, toliko da sam si vrlo brzo nabavila i njezinog Dječaka iz Toskane, ali iskreno, nisam očekivala da će me ovaj roman baš u tolikoj mjeri oduševiti.

Emily mi je vrlo brzo prirasla srcu, a tijekom čitanja imala sam osjećaj da sve što joj se događa prolazim zajedno s njom. Ona je toliko predivna, hrabra, snažna i uporna mlada žena, doista vrijedna divljenja. Unatoč protivljenju roditelja, Emily je odlučila slijediti svoje srce i time me je odmah pridobila. A kasnije je i dokazala koliko mi žene doista možemo biti snažne.

Roman je prepun tuge, boli i gubitaka, ali isto tako je i prepun nade. Žene koje su doista previše izgubile zajedno su pronašle svoju svrhu, jedna drugoj bile su velika utjeha i podrška, te su bile tu jedna za drugu kada god je bilo potrebno. Pokazat će nam kako izgleda pravo prijateljstvo, te da žene koje se drže zajedno puno toga mogu postići.

Predivan, dirljiv, snažan roman. Mene je neopisivo oduševio i od srca ga preporučujem.

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.