RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Moja ocjena: 5/5

“Zajedno kroz sate” prva je knjiga u serijalu knjiga globalno priznatog koncepta CupOfTherapy, vezanog za brigu i nošenje s problemima mentalnog zdravlja.

Napisao ju je Antti Ervasti, finski psiholog specijaliziran za obiteljsku terapiju, terapiju za parove i seksualnu psihoterapiju, a Matti Pikkujamsa, nagrađivani umjetnik i ilustrator oslikao je likove životinja koje savršeno prate tekst.
Knjiga “Zajedno kroz sate”, kao što i sam naziv kaže, uz nas je kroz svaki sat te obuhvaća sve probleme i situacije s kojima bismo se mogli susretati. Iz tog razloga je i podijeljena na nekoliko cjelina: Jutro, Na poslu, Nakon posla, Večer i Rad u izvanrednim okolnostima.

Meni se jako svidjela ova knjiga. Došla mi je u idealno vrijeme, i doista mi je pomogla nositi se sa stresnim situacijama u kojima sam se nalazila. Donijela mi je upravo ono što mi je tada bilo potrebno – utjehu i ohrabrenje. Čitala sam je svaki dan po malo, a nekim dijelovima sam se i vraćala. To je jedna od onih knjiga koje možemo čitati uvijek iznova, kad god nam zatreba ohrabrenje, podrška i utjeha. Možemo je čitati cijelu ili određene dijelove, ovisno o tome što nam je u tom trenutku potrebno.

Na stranicama knjige nalaze se i simpatične životinjice koje nam pomažu da se lakše poistovjetimo s različitim situacijama s kojima se susrećemo u životu. Uz pomoć njih, lakše ćemo prihvatiti sebe, vlastite osjećaje i slabosti, a pomoći će nam i da budemo blaži prema sebi, te da imamo više razumijevanja za ljude koji nas okružuju.

Volim knjige poput ove i svakako se veselim vidjeti što nam donose ostale knjige iz serijala. Ovu vam preporučujem od srca.

“Sretan je život paradoks jer se ničiji život ne sastoji samo od sretnih trenutaka.”

“Lako je biti u nekom odnosu dok je zabavno, ali teške situacije zahtijevaju napor. Oni koji takve situacije prebrode ostvaruju jači i dublji odnos.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.