RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Godinu dana nakon očeve smrti, Belle Hatton spremna je za novi početak. Odlazi daleko od svoga doma, u Burmu, nadajući se da će tamo ostvariti svoje snove. Vrlo brzo počinje raditi kao pjevačica u noćnom klubu gdje stječe i nove, jako zanimljive prijatelje. Čini se da sve ide baš onako kako treba.
No, Belle ne da mira jedan stari isječak iz novina koji je pronašla među stvarima svojih pokojnih roditelja. U njima se spominje nestala djevojčica koja bi, po svemu sudeći, trebala biti njezina sestra. Belle tada odlučuje doznati što se dogodilo sestri za koju nije niti znala da je ima.

No nakon što krene postavljati pitanja, nailazi na uznemirujuće glasine, te počinje dobivati prijetnje i anonimne poruke u kojima je netko upozorava da bude oprezna i da pazi kome vjeruje. Bez obzira na sve, Belle ne odustaje te prihvaća pomoć od Olivera, privlačnog američkog novinara.
Na koji način će završiti njezina potraga te što će sve otkriti o svojoj obitelji, saznajte čitajući.

Knjige ove autorice iz nekog razloga kod mene nisu došle na red, sve dok mi nije stigla “Izgubljena sestra”. Odmah me privukla predivna naslovnica i jako zanimljiv kratak sadržaj, a nakon što sam krenula čitati, potpuno me uvuklo i nisam mogla stati. I inače u knjigama jako volim upoznavati nove destinacije, a u ovom romanu opisi su me oduševili i mogla sam bez problema zamisliti sva mjesta koje je Belle posjetila.

U romanu se isprepliću poglavlja u kojima pratimo Belle, njezin novi život i potragu za sestrom, te poglavlja iz prošlosti iz perspektive njezine majke Diane. Zahvaljujući njima moći ćemo lakše shvatiti kroz što je sve prošla njezina majka i na koji način je sve što se dogodilo utjecalo na nju.

Belle me oduševila, najviše svojom upornošću. Unatoč svemu što joj se događalo, unatoč anonimnim porukama i prijetnjama, nije odustajala od potrage za istinom. Njezina potraga mi je bila jako zanimljiva, iako moram priznati da mi je u pojedinim dijelovima radnja bila nešto sporija i samo iz tog razloga moja ocjena je četiri.

Jako sam zadovoljna raspletom i samim krajem. Ti dijelovi su mi bili predivni i izuzetno dirljivi.
“Izgubljena sestra” je svakako jedna jako zanimljiva, lijepo napisana priča koju vam preporučujem od srca.

“Djelovalo joj je neshvatljivo da na svijetu može biti toliko nevjerojatne ljepote, ali i neopisivog nasilja, no znala je da će nekako morati dokučiti kako da shvati i prihvati te suprotnosti.”

“Život doista zna biti čudesan sa svim tim svojim preokretima, zar ne?” 

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.