RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Moja ocjena: 5/5

Jess je potreban novi početak. Dala je otkaz na poslu, bez novca je i bilo kakve podrške, no ipak odluči uputiti se u drugu državu, u posve nepoznato. U Parizu je živio njezin polubrat Ben kojega je, iako nije zvučao pretjerano oduševljeno, uspjela nagovoriti da je primi u svoj stan dok se ne snađe. Iako u posljednje vrijeme nisu bili u kontaktu, on je bio jedina osoba koju je mogla zvati svojom obitelji. No kada se Jess pojavi pred njegovim luksuznim stanom, Benu nema ni traga. Ne javlja se na njezine pozive, ne otvara joj vrata. Jess uspije ući u njegov stan, no sa svakim satom koji prođe sve je više zabrinuta.

Njegovi susjedi ne samo da joj ne žele pomoći, nego se iz nekog razloga drže neprijateljski, i ona osjeća da nešto nije u redu. Što više zadire u Benov svijet, sve joj se više pitanja mota po glavi. Iako ima samo njega, Jess shvaća da puno toga ne zna o njemu i njegovom životu. Što će sve otkriti o Benu i na koji način će proteći potraga za njim, saznajte čitajući.

Autorica Lucy Foley osvojila me trilerom Popis uzvanika, a nakon toga i Lovačkom družinom. I ovaj roman sam s nestrpljenjem iščekivala i srećom, nadmašio je sva moja očekivanja.

Prvo poglavlje je iz perspektive Bena, a nakon toga se izmjenjuju poglavlja iz perspektive njegovih susjeda i Jess. Radnja nije osobito brza, ali napetost je prisutna cijelo vrijeme i roman bez problema drži pažnju. Neprestano nailazimo na neke nove tragove i doznajemo nove informacije te tako polako doznajemo više o Benovom životu, kao i o životu ostalih likova. Tajne koje usput otkrivamo izuzetno su mračne i šokantne.

Jako mi se svidio način na koji su isprepletene sudbine nekih likova. Veliki plus su mi i kratka poglavlja koja završavaju na jako zanimljiv, neka i na šokantan način i samim time povećavaju napetost i neizvjesnost, te potiču na dalje okretanje stranica kako bismo što prije doznali što će se dalje događati.

U većini likova nisam mogla pronaći ništa pozitivno, no odlično su okarakterizirani i jako zanimljivi. Jess mi se svidjela najviše zbog svoje hrabrosti i upornosti. Unatoč svemu što se događalo, nije odustajala od potrage za svojim polubratom. Rasplet je posve neočekivan i jako su mi se svidio, kao i sami kraj.

“Mala smrt” je jako zanimljiv i napet roman koji će se zasigurno svidjeti ljubiteljima trilera. Od mene imate veliku preporuku.

“Nije važno otkud si. Kakva su ti se sranja dogodila u prošlosti. Važno je tko si. Što činiš s mogućnostima koje je život stavio preda te.”

“Kad ti netko kaže da prestaneš istraživati, to obično znači da si na dobrom tragu.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.