RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Marcus Holroyd oduvijek je bio sam. Imao je četiri godine kada je ostao bez majke, a njegovi roditelji nisu se pretjerano bavili njegovim odgojem. Umjesto ljubavi i pažnje, dobio je najbolje moguće obrazovanje.
Srećom, na koledžu upoznaje Daniela Smythe- Smitha koji mu postaje najbolji prijatelj, a Marcus ubrzo postaje i dio njegove mnogobrojne obitelji, te tako upoznaje i Danielovu tada šestogodišnju sestru Honoriju. Marcus je tada spoznao pravo značenje obitelji i doznao kako izgleda pravo prijateljstvo.
No, sve se mijenja kada Daniel upadne u nevolje i otputuje iz zemlje. Iako ih je to sve razdvojilo, Marcus, sada grof od Chatterisa – nikada nije zaboravio na obećanje dano Danielu.

Ubrzo nakon Marcusovog i Honorijinog ponovnog susreta, jedan neobičan događaj ponovno će ih zbližiti, a kako vrijeme prolazi oboje će shvatiti da se njihovo prijateljstvo neprimjetno pretvorilo u nešto više.

“Ljepše od raja” prvi je roman iz serijala o obitelji Smythe- Smith.

Veselila sam se ovom romanu otkako sam vidjela najavu i s nestrpljenjem sam ga iščekivala. I odmah ću reći da mi se jako svidio. Priča je lagana, simpatična, duhovita i zanimljiva, a Honoria i Marcus su mi preslatki i stvarno sam se pošteno nasmijala uz njih. Njihovi dijalozi su većinom izuzetno duhoviti, puni sarkazma i podbadanja. Savršen roman za zabaviti se i opustiti.

U romanu se posebno naglašava važnost obitelji i pripadanja. Marcusu nije bilo poznato pravo značenje obitelji i nije znao kako izgleda ono pravo, iskreno prijateljstvo sve dok nije upoznao Smythe- Smithove. S druge strane, Honoria je to sve imala i puno joj je značila povezanost s obitelji.

Tijekom čitanja cijelo vrijeme sam imala osmijeh na licu a i mnogo puta sam se od srca nasmijala. Mislim da to dovoljno govori.
Za mene je ovo doista odličan početak još jednog serijala autorice koju volim. Julia Quinn me još nije uspjela razočarati i doista se nadam da će tako i ostati. Roman “Ljepše od raja” vam od srca preporučujem i s nestrpljenjem iščekujem nastavke.

“Ljudi vide ono što očekuju vidjeti. To je jedna od glavnih životnih istina.”

“Razmišljao je o Honoriji. Nju je mogao nasmijati. A njezin je smijeh najljepši zvuk na svijetu.”

“Ali uvijek je znala da je on tu. Svijet je za nju naprosto bio bolje mjesto, kad zna da je u njemu Marcus.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.