RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Devetero prijatelja sastaje se nakon dugo vremena, a ovoga puta odlaze na predivno, ali i potpuno izolirano imanje povodom proslave Nove godine. Novogodišnje druženje je nešto što prakticiraju svake godine i iznimno im je bitno. Sve je naizgled idealno i čini se da na njihovo prijateljstvo nije utjecalo vrijeme koje su proveli razdvojeni. No polako, kako vrijeme odmiče, postaje im jasno da više i nemaju toliko toga zajedničkog i da ih veže isključivo zajednička prošlost.
Kada u ponoć posjed obavije snježna mećava, lovočuvar u snijegu pronađe tijelo jednog od gostiju. Sve upućuje na ubojstvo, a družina je potpuno odsječena od ostatka svijeta.
Nitko ne može doći, ali ni otići. Uključujući i ubojicu.

Nakon što me oduševio Popis uzvanika, znala sam da moram smjestiti na policu i prethodni prevedeni roman ove autorice.
Kao i u Popisu uzvanika, i u ovom romanu na početku doznajemo da je netko ubijen, ali gotovo do samoga kraja ne znamo ni tko je ubojica, a ni žrtva.

Priču pratimo iz perspektive više likova. Sviđa mi se što autorica njihovom karakterizacijom ide dosta u dubinu i što tako doznajemo puno o njima – o njihovim životima, o događajima iz prošlosti koji su ih preoblikovali u osobe kakve su danas, kako su međusobno povezani, te o čemu i na koji način razmišljaju.

Sviđa mi se stil pisanja autorice, a način na koji je dočarala atmosferu je fantastičan. Cijelo vrijeme sam imala osjećaj da se i sama nalazim tamo, a sve sam si bez problema mogla zamisliti.
Unatoč tome što radnja nije osobito brza, napetost je prisutna cijelo vrijeme. Polako, dio po dio, upoznajemo likove i otkrivamo njihove tajne, dok istovremeno pokušavamo doznati tko je od njih krivac, a tko žrtva.

Svakako preporučujem ovaj roman, kao i Popis uzvanika, a veselim se i s nestrpljenjem iščekujem i nešto novo od ove autorice. Nadam se da nećemo dugo čekati.

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.