RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Trinity Scott, autorica je podcasta o istinitim zločinima. Onaj koji je trenutno najviše zanima i o kojem želi doznati više, slučaj je od prije dva desetljeća. Obiteljski čovjek i školski savjetnik Clayton Jay Pelley, brutalno je ubio svoju tadašnju učenicu Leenu Rai i gotovo odmah je priznao zločin.
Trinity odlučuje posjetiti ga u zatvoru i doznati odgovor na ono najvažnije pitanje – zašto je to učinio. No, tijekom intervjua dogodi se ono što nitko nije očekivao – Clayton otkriva da on zapravo nije ubio svoju učenicu i da je pravi ubojica na slobodi.

To njegovo priznanje probudit će duhove prošlosti i otvoriti neke stare rane. Dok slušateljstvo podcasta raste, svi iščekuju reakciju Rachel Walczak, umirovljene detektivke koja je smjestila Claytona iza rešetaka. Rachel se ne želi vraćati u prošlost i biti dio njegove igre, najviše iz razloga što je zbog tog slučaja previše toga izgubila. No, vrlo brzo ni sama ne može ignorirati poriv da dozna pravu istinu.

Kakva priča! Likovi i stil pisanja su odlični, sve je fenomenalno odrađeno. Ja sam oduševljena, i to je premalo za reći.
Priča je zanimljiva, napeta, prepuna tajni koje polako otkrivamo, a neprestana napetost i neizvjesnost doprinose brzom okretanju stranica.
Ono što me najviše privuklo, osim kratkog sadržaja, je činjenica da je roman inspiriran stvarnim događajima. Kako je autorica navela, inspiriran je istinitim zločinom koji se dogodio prije dvadeset i četiri godine, a koji je šokirao zajednicu i privukao ogromnu medijsku pozornost.

Priču pratimo iz perspektive Trinity i Rachel.
Jako su mi se svidjeli likovi i njihova karakterizacija, a najviše me se dojmila upravo Rachel – žena koja je živjela za to da postane načelnica i krene očevim stopama. No, slučaj ubojstva Leene Rai previše ju je koštao.
Doznajemo i više o Leeni Rai, djevojčici koja je samo imala želju uklopiti se i biti prihvaćena, a to joj se nikada nije ostvarilo.

Vidjet ćemo koliko su daleko ljudi spremni ići kako bi zaštitili one koje vole – svoju obitelj, a ponajviše svoju djecu, te kakve mogu biti posljedice takvih odluka.
Prečesto nismo ni svjesni što se odvija oko nas i kakvim smo zapravo ljudima okruženi. Prečesto okrećemo glavu kada ne bismo trebali. Možemo dugi niz godina provesti s nekim, a da tu osobu istinski ne poznajemo.

Ovaj roman za mene je jedno jako ugodno iznenađenje, bez imalo pretjerivanja – jedan od boljih koje sam pročitala u posljednje vrijeme. Uživala sam u čitanju i nadam se da nećemo predugo čekati na neki novi roman ove autorice. Ja ih definitivno želim pročitati sve. Ogromna preporuka!

“Istina uvijek pronađe način da izađe na vidjelo.”

“Osoba može misliti da je dobro. Može vjerovati da je prevladala ili učinkovito izdvojila negativne događaje, ali traumatično sjećanje… Ono može ostati duboko zakopano u tijelu.” 

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.