RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Markiz od Bournea nekada je imao sve, veliko bogatstvo, imanja i važan položaj u društvu.
No, samo jedna nepromišljena odluka bila je dovoljna da izgubi sve što je imao, da bude potjeran iz društva, te izgubi članstvo u klubu u kojem je izgubio sve osim prazne kuće i titule koja je postala nevažna. Bourne se tada pozdravio sa životom i svijetom koji je poznavao i zakleo se na osvetu.
Sada, deset godina poslije, suvlasnik je najpoznatijeg londonskog igračkog pakla, ima dvostruko više novca nego što je ikada imao, a jedina želja osim osvete od koje nikada nije odustao, je vratiti vlasništvo nad svojim imanjem.
No, vlasnik imanja nije više onaj koji mu ga je oduzeo, već markiz od Needhama i Dolbyja, a Bourneovi nekadašnji posjedi sada su uključeni u miraz njegove najstarije kćeri, Penelope.
Bourne je spreman učiniti sve kako bi vratio svoje nekadašnje imanje, pa makar to uključivalo i brak.

Lady Penelope Marburry u životu je imala sve što može poželjeti, a prije mnogo godina pronašla je i savršenog zaručnika.
No, nakon što je njezin zaručnik odlučio oženiti drugu, iz ljubavi a ne obveze, njihovu obitelj potresao je skandal velikih razmjera.
Od tada je imala svega nekoliko prosaca, no sve ih je odbila. Iako se od nje očekivalo da se uda odmah za sljedećeg prosca, jer sa svojih dvadeset i osam godina malo joj je nedostajalo da ostane usidjelica, Penelope je maštala o braku iz ljubavi i nije gubila nadu da će pronaći supruga kojega će zanimati ona, a ne samo bogatstvo njezine obitelji.
No, nije ni svjesna što će se dogoditi kada jedne večeri u mraku šume, nakon dugo godina ponovno susretne svog prijatelja iz djetinjstva, Bournea i sazna koji su njegovi planovi.

“Ipak su nekoć bili prijatelji. Davno, prije nego što je postao zgodan kao vrag i dvostruko ravnodušniji.”

Mogu li nekadašnji najbolji prijatelji pronaći svoju sreću u braku koji se zasniva na osveti i koji može rezultirati slomljenim srcima?
Saznajte čitajući.

“Postajala je sve ono što je želio, a uvijek je bila više nego što je zaslužio.”

“Nevaljalac ostaje nevaljalac” prvi je roman iz serijala Pravila lopova, no nije moj prvi pročitani roman ove autorice.
Prvo sam čitala drugi roman serijala “Grof traži ljubavnicu”, a kako mi se svidio odlučila sam kupiti i ovaj. Dakle, nije problem ako ne čitate po redu, ali svakako je bolje.
Jako mi se sviđa stil pisanja autorice, kao i priče koje nam donosi.
Roman “Nevaljalac ostaje nevaljalac” u potpunosti me zaokupio od samoga početka i zaista sam uživala u čitanju. Likovi su odlično okarakterizirani, a sama priča me oduševila.

Penelope i Bourne se polako mijenjaju jedno uz drugo. Ona postaje snažnija i hrabrija žena koja zna što želi i neće pristati na ništa manje od od onoga što zaslužuje, dok će on polako shvatiti da ima stvari u životu koje su važnije od potrebe za osvetom koja ga je pokretala svih tih godina.
Uživala sam prateći njihovu priču, a nakon čitanja mi je bilo žao što je završilo.
Ovaj roman će nas podsjetiti koje su prave vrijednosti u životu, te da iako je potrebno puno hrabrosti kako bismo nakon razočaranja ponovno vjerovali nekome, svakako se isplati riskirati.
Izašao je i treći nastavak kojem se jako veselim.
Ako još niste čitali a volite povijesne ljubavne romane, svakako vas pozivam da pročitate i ovaj. Roman je dirljiv, zanimljiv i neće vas ostaviti ravnodušnima.

“Pohlepa je grijeh. Jednako kao i osveta.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.