RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Čuvari tajni Jaipura nastavak je romana Žena koja je slikala kanom.
Lakshmi je sada u braku s dr. Kumarom, ravnateljica je Ljekovitog vrta ledi Bradley u Simli. Malik, sada dvadesetogodišnjak, završio je Školu za dječake biskupa Cottona i upustio se u vezu s mladom udovicom Nimmi. Na Lakshminu inicijativu Malik se vraća u Jaipur, gdje će raditi na projektu otvorenja kina Kraljevski dragulj.

Odmah pri dolasku, Malik spoznaje da se u Jaipuru nije puno toga promijenilo. Pripadnici imućnijih klasa i dalje imaju veliku moć, a u Kraljevskoj palači i dalje je sve obavijeno velom tajni.
No kada se na otvorenju kina dogodi tragedija, Malik je uvjeren da se u pozadini tog događaja krije nešto što se pokušava prikriti te odlučuje istražiti o čemu je riječ.

Žena koja je slikala kanom bila mi je odlična i ne mogu opisati svoje oduševljenje zbog činjenice da mi se nastavak podjednako svidio.
U ovom romanu isprepliću se priče iz Lakshmina i Malikova života, a pratimo i priču iz perspektive Malikove odabranice Nimmi.

U prošlom romanu upoznali smo Lakshmi koja je kao 17-ogodišnjakinja odlučila uzeti život u svoje ruke i pobjeći od dogovorena braka ispunjenog nasiljem. U ovom romanu imamo još jedan snažan ženski lik – mladu udovicu Nimmi, koja je imala jako težak život i jedva spaja kraj s krajem, ali se silno trudi i naporno radi kako bi prehranila svoju djecu.
Volim čitati o snažnim ženama koje su puno postigle zahvaljujući vlastitom trudu i radu. Također, volim čitati o drugim zemljama i njihovim običajima, tako da doista uživam u ovim romanima.

Radnja teče polagano i roman nije jedan od onih koji se čitaju brzo, no priča je zanimljiva i itekako drži pažnju. Po mom mišljenju nema niti jedne stranice viška, sve je onako kako treba biti.
Jaipur i dalje krije puno tajni, a meni je bilo jako zanimljivo otkrivati ih. Preporučujem od srca!

“Ima tako mnogo tajni u našem svijetu, zar ne? One koje čuvamo, one koje razotkrijemo, ali samo u pravim trenucima.”

“Postoje strasti izvan naše kontrole, izvan onoga za što su nas učili da je normalno.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.