RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Nakon romana ‘A onda je nestala’ i ‘Obitelj s gornjeg kata’, stigao nam je novi prevedeni roman autorice Lise Jewell.
Ovoga puta priča nas vodi u jedno englesko predgrađe, gdje je nakon studenske zabave nestalo dvoje devetnaestogodišnjaka – mladi roditelji Tallulah i Zack. Tallulah je željela samo tu jednu noć zaboraviti na sve svoje obveze i brige te ju provesti kao i njezine vršnjakinje. No, stvari će izmaknuti kontroli i ta ljetna noć ostavit će neizbrisive tragove na svima koji su ih poznavali.

Godinu dana nakon njihovog nestanka – Shaun, novi ravnatelj škole i njegova djevojka Sophie, spisateljica kriminalističkih romana, useljavaju se u kolibu nasuprot Mračne kuće – kuće u kojoj su dvoje tinejdžera zadnji put viđeni. Dok je Shaun na poslu, Sophie dane provodi istražujući i samim time tražeći nadahnuće za svoj novi roman.
No osim nadahnuća, pronaći će tragove koje će ju odvesti puno dalje nego što je očekivala.

Ovaj triler me već od prvih stranica potpuno zaokupio i pročitala sam ga u jako kratkom roku. Čitala sam prethodni prevedeni roman ‘Obitelj s gornjeg kata’ i bio mi je odličan, ali moram priznati da mi se u ovom tema još i više svidjela i bio mi je za nijansu zanimljiviji.

U romanu se isprepliću poglavlja iz sadašnjosti i ona iz prošlosti.
U sadašnjosti upoznajemo Sophie koja je odlučila ostaviti sve i doći živjeti iz velikog grada u maleno mjesto gdje je njezin dečko dobio posao. Pratimo njihovo prilagođavanje na novo okruženje, a kasnije Sophie pronalazi tragove koji nas polako vode do saznanja o misterioznom nestanku. Zahvaljujući poglavljima iz prošlosti, saznat ćemo u kakvom su odnosu bili likovi i što je sve prethodilo noći nestanka.

Likovi su mi odlični. Imamo mladu majku koja neizmjerno voli svoje dijete i koja je unatoč svojim godinama zrela i odgovorna. Jedino u što nije u potpunosti sigurna je život s njezinim dečkom Zackom. Njezina majka mi je drugi najdraži lik. Jedino bitno joj je sreća njezine obitelji, i ona nikada neće izgubiti nadu i prestati tragati za svojom kćeri.

U ovom romanu otkrivamo brojne mračne tajne, a imamo prilike vidjeti i kako izgledaju opsesivni, toksični odnosi te koliko ljudi mogu manipulirati – do te mjere da nema druge nego da im povjeruješ da imaju dobre namjere. Također, vidjet ćemo i koliko daleko su spremni ići kako bi dobili što žele, te kako bi sakrili pravu istinu i zaštitili sebe.
Mračno, jako zanimljivo i napeto. Od mene imate velike preporuke.

“Cijela obitelj je bila poput santi leda koje plutaju jedna pored druge, ali se ne dodiruju.”

“Muškarci ne znaju koliko se dodir dlana o zatiljak može doimati kao zahtjev, a ne gesta ljubavi, koliko emocionalni problemi mogu postati teški, koliko njihova ljubav spram tebe može postati nešto neizdrživo.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.