RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Finlay Donovan, spisateljica je krimića i od nedavno samohrana majka. Nakon što se bivši suprug odselio od kuće i njoj iza leđa najurio dadilju, ostaje joj puno obveza, uključujući i one koje ima prema agentici i urednici.
Finlay je u cijeloj toj zbrci ostala bez inspiracije, a već odavno je trebala predati rukopis za svoju novu knjigu. Svakako je zabrinjava i činjenica da kasni i s plaćanjem računa koji se samo gomilaju. Svjesna je da mora što prije riješiti situaciju jer bivši suprug i njegova nova odabranica planiraju tražiti skrbništvo nad djecom.

Iako se čini da stvari ne mogu biti kompliciranije nego što već jesu, Finlay će se naći u jednoj vrlo neobičnoj situaciji. Naime, razgovarajući s agenticom o radnji svog najnovijeg kriminalističkog romana, žena za susjednim stolom pogrešno shvati njihov razgovor. Misleći da je Finlay plaćeni ubojica i da se za naknadu rješava tuđih problematičnih muževa, žena joj u torbicu ubaci papirić s podacima muškarca i obećanjem da će nakon obavljenog posla dobiti izdašnu svotu novca.
Finlay tada počinje kovati planove koji se tiču ne samo njezine knjige, nego i budućeg života.
Hoće li njezin život postati lakši i hoće li uspjeti riješiti svoje probleme, ili će se sve dodatno zakomplicirati, saznajte čitajući.

Ovaj roman je za mene jedno doista ugodno i neočekivano iznenađenje. Već sami kratak sadržaj me privukao, ali on otkriva samo jedan mali dio onoga što se krije u ovom odličnom romanu.
Došao mi je u pravo vrijeme, onda kada mi je trebalo lagano i zanimljivo štivo za opustiti se i nasmijati. I dobila sam to, ali i puno više od onoga što sam očekivala.

Poglavlja su kratka, a radnja je dinamična i bez praznog hoda. Neprestano se nešto događa, dolazimo do novih saznanja, tako da roman bez problema drži pažnju čitatelja, a i čita se dosta brzo.
Tako smo dobili ne samo zabavan i duhovit, nego i jako zanimljiv i napet roman, pun neočekivanih preokreta, čije stranice jedva čekate okrenuti i doznati što će se dalje događati.
Stil pisanja mi je odličan, likovi također, a u pozadini je i ljubavna priča koja mi je dodatno uljepšala već jako zanimljiv roman.

Neopisivo sam uživala u čitanju, od prve do posljednje stranice. Od mene imate ogromne preporuke za ovaj roman.

“Steven je znao i kako uništiti stvari, recimo… snove i zavjete. Ali nisam to rekla naglas. Umjesto toga, zaškrgutala sam zubima jer dječji psiholozi kažu da nije zdravo srati po bivšem pred vlastitom djecom.”

“Loših ljudi bilo je posvuda, a u usporedbi s njima, pretpostavljam da nisam bila toliko loša.”

“Bilo je nešto tako razoružavajuće u njemu. Mekoća njegova glasa i ozbiljna zabrinutost u njegovim očima.” 

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.