RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Roman nas vodi u Brecken Hill, gradić smješten svega šezdesetak kilometara od New York Cityja. Tu se nalaze uglavnom skupe kuće, uključujući i vilu Merton, koja je u posjedu Freda Mertona i njegove supruge Sheile. Djeca su im odrasla, odselila su. Izvana se čine kao jedna sasvim normalna obitelj, koja se po ničemu posebno ne razlikuje od drugih imućnih obitelji.
No, oni nikada nisu bili sretna obitelj. Fred Merton oduvijek je bio izuzetno okrutan, hladan čovjek, koji je uživao u okrutnosti prema svojoj djeci. Volio ih je huškati jedne protiv drugih, a njegova supruga mu se nikada nije suprotstavljala. I sama je zanemarivala svoju djecu, koju je odgajala isključivo dadilja.

Kada Freda i Sheilu pronađu mrtve, brutalno ubijene nakon uskršnje večere koje su proveli sa svojom djecom, svi su uvjereni da je u pitanju pljačka. No, je li to doista bio samo neki nepoznat uljez ili je krivac netko od njihove djece, koja su njihovom smrću naslijedila milijune?

Odličan triler! Meni se jako svidio.
(Ne)sretna obitelj treći je prevedeni roman ove autorice, a ja doista ne znam što sam dosad čekala s čitanjem. Srećom, oba prethodna romana strpljivo čekaju na mojoj polici i sada, nakon što mi se toliko svidio ovaj, i njih planiram uskoro pročitati.

Radnja teče polagano, a autorica nam jednako tako polako otkriva dotad dobro čuvane tajne ove obitelji, te neprestano dolazimo do novih, uglavnom šokantnih saznanja. Cijelo vrijeme nas drži u napetosti i neizvjesnosti, a stranice se okreću velikom brzinom.

Kada sam krenula čitati, bilo mi je gotovo nemoguće stati jer poglavlja završavaju na zanimljiv, često i šokantan način, tako da jednostavno moraš okrenuti novu stranicu kako bi doznao što će se dalje događati.
Svi imaju nekakav motiv za ubojstvo i čini se da bi svatko od njih mogao biti krivac, no do samog kraja nemoguće je doznati o kome se radi.

Jako zanimljivo, napeto, zamršeno i uzbudljivo do samoga kraja. Od mene imate velike preporuke.

“Reći ću ti nešto o očekivanjima. Bolje ih je nemati. Jer ćeš se na kraju razočarati.”

“Prvi je bio spreman priznati da je svijet kudikamo ljepše mjesto bez nekih ljudi.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.