RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Obitelj Bridgerton i Rokesby stoljećima su susjedi, jako su bliski, i svi očekuju da će se Billie Bridgerton udati za jednog od braće Rokesby. Neobuzdana i pomalo divlja Billie, još otkako je bila dijete, najviše je voljela provoditi vrijeme s Andrewom i Edwardom, stoga se očekivalo da će jednoga dana upravo jedan od njih postati njezin muž.
Jedini Rokesby s kojim se nikada nije slagala bio je George, najstariji sin i nasljednik grofovije.
Jedno drugome su neopisivo išli na živce.
Georgeu je smetalo to što je Billie uvijek radila što joj je volja, bez razmišljanja o posljedicama, a za Billie je on bio umišljen, arogantan i dosadan.

Sve do jednoga dana kada se Billie nađe u nevolji, a George se igrom slučaja pojavi na navedenom mjestu i pomogne joj. Iako se sve ove godine nisu podnosili, tada se počinju zbližavati i mijenjati mišljenje jedno o drugome, a među njima se počinju buditi osjećaji kojima se nisu nadali ni u najluđim snovima.

Ovo je prvi roman iz serije o obitelji Rokesby.
Meni se jako svidio i neopisivo me zabavio. Juliu Quinn zavoljela sam već nakon prvog romana o svima nam dobro poznatoj obitelji Bridgerton, i iako se ovaj roman dosta razlikuje od serijala o Bridgertonima, nije me razočarao i doista sam uživala u čitanju.
Moram priznati da mi se najviše svidio humor kojim ovaj roman obiluje. Nasmijala sam se i zabavila, a to mi je veliki plus.

Likovi su mi odlični, a Billie me oduševila. Uz nju stvarno nikada nije dosadno i neprestano je prate nevolje, ali meni se jako svidjelo baš to što je potpuno drukčija od dama iz visokog društva i što ju niti malo ne brine što će drugi o njoj misliti. Iako je bila neobuzdana i nepredvidiva, bila je i izuzetno pametna i neovisna. George i ona bili su mi simpatični, a dijalozi između njih izuzetno zabavni i duhoviti.

Roman sam pročitala u svega nekoliko sati. Mislim da je to dovoljan dokaz koliko mi se svidio. Iako sam planirala odugovlačiti kako bih što dulje uživala u njemu, kada sam krenula čitati jednostavno nisam mogla stati. Zabavno, duhovito i simpatično. Svakako preporučujem i jako se veselim nastavcima.

“Ništa na svijetu čovjeka ne osnažuje kao sposoban protivnik- nastavi on, sjetivši se svih njihovih verbalnih sukoba. Billie nije bilo lako nadmašiti u raspravi, i zato mu je bilo toliko slatko kad bi u tome uspio.”

“Njezin je osmijeh bio širok, smijeh zarazan, ali zaboga, kako je bilo moguće da je on jedina osoba u Engleskoj koja shvaća kakva je ona opasnost za čovječanstvo?”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.