RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Osmogodišnja Daisy Mason nestala je tijekom zabave u obiteljskom domu. Inspektor Adam Fawley zna da je u devedeset posto slučajeva krivac netko koga je žrtva poznavala, netko iz djetetova neposrednog okruženja. Nikako ne pomaže činjenica da je Daisyna obitelj jako neobična, uključujući i njezinog jako šutljivog i povučenog brata.
Svi, uključujući i susjede, tvrde da nisu ništa vidjeli.
Inspektor Fawley ima jako težak zadatak- otkriti tko od njih laže. Osumnjičenih je sve više, a vremena sve manje.

Izbliza je prvi roman iz serijala o inspektoru Adamu Fawleyu.
Meni je bio odličan. Pitak, zanimljiv, napet, neizvjestan i prepun neočekivanih preokreta. Autorica je s ovim romanom odradila fantastičan posao i mene je iskreno, jako iznenadilo saznanje da je ovo njezin debitantski roman.

Kako radnja napreduje, polako doznajemo sve više detalja u vezi slučaja, dok istovremeno otkrivamo do tada dobro čuvane tajne Daisyne obitelji, koje će nas svakako iznenaditi i šokirati.
Autorica se cijelo vrijeme odlično poigrava čitateljima. Kad god pomislimo da znamo što se dogodilo i tko je krivac, vrlo brzo shvatimo da smo bili u krivu. I tako u krug.
Inspektor Fawley mi je od samog početka prirastao srcu. On na taj slučaj, htio – ne htio, gleda na pomalo osoban način. S vremenom saznajemo i njegovu tužnu životnu priču.

Roman me oduševio i zainteresirao već od prve stranice, a napetost i neizvjesnost je potrajala do samog kraja, koji me jako iznenadio. Posve neočekivano! Od mene čista petica i ogromna preporuka.

“Kod nestanka djeteta javljaju se razne emocije. Ljutnja, panika, samozavaravanje, grižnja savjesti. Sve sam ih već vidio, pojedinačno i u kombinacijama.”

“U sobi vlada neobično raspoloženje, meni dobro poznato: napredak koji to zapravo i nije jer ste samo eliminirali jednu teoriju, no i dalje niste ništa bliže istini. Osjećaj da dijelovi slagalice polako sjedaju na svoja mjesta, no i dalje ne vidite sliku koju tvore.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.