RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Charlie Besson nije zadovoljan svojim životom. Bolje rečeno, mrzi ga. Njegov cijeli život prepun je neuspjeha, od djetinjstva s toksičnim ocem pa do sadašnjeg života i trenutnog posla koji ne voli i očajnički ga želi promijeniti.
Pisanje tekstova za vijesti za jednu tv postaju isključivo u noćnim satima čini njegov društveni, ali i ljubavni život nemogućim.
No, njegov život u potpunosti se mijenja nakon što se zaposli kao osobni asistent hollywoodske zvijezde Kathi Kannon, inače njegovog idola još iz djetinjstva.

Nesiguran Charlie dobija posao iz snova i upušta se u pustolovinu ni najmanje ne znajući što ga očekuje, niti što zapravo uključuje posao osobnog asistenta. Charlie se s vremenom mijenja iz nesigurnog i nesretnog muškarca u samopouzdanog i zadovoljnog, osobu koja zna što želi od života.
No je li taj posao i takav život zaista ono što mu treba?

Zanimljiv roman. Moram priznati da mi je sami početak išao nešto sporije i nije mi osobito držao pažnju, no nakon toga roman me zainteresirao i potpuno obuzeo, te ga do samog kraja nisam ispuštala iz ruku.
Bilo mi je zanimljivo i zabavno pratiti zajedničke dogodovštine i avanture Charliea i Kathi. Na neke dijelove sam se nasmijala, a neki su mi bili i izrazito emotivni.

Charlie je dugo vremena bio nezadovoljan svojim životom, ponajviše zbog posla zbog kojeg mu je patilo i sve ostalo. Ali, zahvaljujući Kathi i svom novom poslu, više se nije osjećao kao da glumi sporednu ulogu u svom životu. Napokon je uzeo život u svoje ruke i hrabro se upustio u tu avanturu, u njemu posve nepoznat svijet.
Charlie i Kathi, osvojili su me upravo takvi kakvi jesu. Upravo tako nesavršeni, sa svim svojim manama, problemima i nesigurnostima.

Autor je i sam radio kao osobni asistent glumačkih zvijezda, uključujući i pokojnu Carrie Fisher, najpoznatiju po ulozi princeze Leie u filmskom serijalu Ratovi zvijezda.

Roman mi je bio zabavan i zanimljiv. Ugodno me iznenadio. A naslovnica je zaista predivna. Zbog početka koji mi je išao sporije, dajem ocjenu 4. Preporučujem.

“Život je tu da ga se živi. Život nije tu da bi ga se potratilo na vječne sigurne odabire. Život ne treba tvrdoglavo štititi od svega.”

“Svemir mi je bio naklonjen kad me oslobodio posla koji sam mrzio i kad mi je pomogao da nađem novi, i kad me naučio lekciju da nikad više ne ostajem u situaciji koja mi ne donosi radost.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.