RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Miranda Hodgkins upoznala je Roberta Carlislea kada joj je bilo samo pet godina. Jedino o čemu već dugi niz godina razmišlja je udaja za njega. Kada dozna da se Robert uskoro namjerava početi udvarati kćeri generala, svjesna je da više ne smije čekati i da je krajnje vrijeme da mu prizna svoje osjećaje. Vrijeme je da mu pokaže da više nije djevojčica, nego odrasla žena koja mu može biti dobra supruga.
Nakon bala pod maskama, Miranda se ušulja u Robertove odaje s namjerom da ga zavede. I napokon joj se ostvari san; napokon osjeti njegove ruke na sebi i doživi poljubac od kojega zastaje dah.
No oboje ostanu užasnuti shvativši tko je zapravo skriven ispod maske. U tom trenutku Miranda doznaje da nije poljubila Roberta, već njegovog brata Sebastiana, vojvodu od Trenta.

Kako Sebastian također namjerava ove sezone pronaći ženu za sebe, ženu koja će opravdati titulu vojvotkinje, Sebastian smišlja idealan plan.
On će Mirandi pomoći osvojiti njegovog brata, a ona njemu treba olakšati potragu za idealnom suprugom. No ovaj naizgled jednostavan plan vrlo brzo će izmaknuti kontroli jer kako vrijeme prolazi, oni sve manje žele ono što su dogovorili, a sve više razmišljaju jedno o drugom…

Ako vojvoda zatraži prvi je roman iz serijala pod nazivom Kako ukrotiti Carlisleove.
Mene je oduševio. Uživala sam u cijeloj priči i u upoznavanju likova.

Miranda i Sebastian su me osvojili na prvu.
Miranda je potpuno drukčija od dama iz visokog društva; vedra, vesela i zabavna, upravo ono što je Sebastian preuzevši titulu vojvode, zaboravio kako biti. Uz nju se upravo iz tog razloga osjećao kao u vrijeme kada je imao svu slobodu i kada je mogao uživati u životu.

Priča teče glatko, i od početka do kraja bila mi je odlična, zanimljiva i zabavna. Ono što mi se posebno svidjelo je doza humora. U više navrata tijekom čitanja pošteno sam se nasmijala.
Miranda i Sebastian pokazat će nam da se srcem i osjećajima ne može upravljati, koliko god bismo to nekada željeli. Također, podsjetit će nas na sve ono što je doista bitno u životu.

Za mene osobno ovo je savršen početak serijala. Nemam niti jedne zamjerke. Jedva čekam čitati nastavke te upoznati bolje i ostale likove.
Ukoliko još niste čitali ovaj roman a volite povijesno ljubavne romane, svakako vam ga preporučujem.

“Bilo je to toliko više od želje da ni on nije mogao shvatiti. Bilo je to nešto toliko intenzivno da ga je strašilo.”

“Ako je čovjeku stalo do njegove obitelji i njegovog ugleda, odgovornost za sve to ga promijeni.”

“Ljutila ga je, izazivala, neopisivo mučila, a opet… bila je apsolutno neodoljiva.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.