RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Rat je završio prije nekoliko mjeseci a mještanima malenog sela Chawtona, nakon puno tuge, boli i gubitaka koje su već doživjeli, sada prijeti još jedan gubitak. Mogli bi ostati i bez nekadašnjeg doma slavne spisateljice Jane Austen. Imanje koje je srce zajednice, moglo bi doći u ruke nekoga tko ga neće znati cijeniti.

Osmero naizgled posve različitih ljudi povezat će ljubav prema knjigama a posebno prema romanima slavne spisateljice, te će osnovati Društvo ljubitelja Jane Austen kako bi sačuvali njezinu ostavštinu.
Time ponovno pronalaze zadovoljstvo i svrhu, među njima se rađaju neka nova prijateljstva, pa čak i nove ljubavi, a rane iz prošlosti polako zacjeljuju.

Jako lijepa, emotivna i topla priča. Ovo malo mjestašce i članovi kluba odmah su me osvojili.
Ta ljubav prema knjigama i spisateljici, tolika da su odlučili osnovati klub i izboriti se kako bi sačuvali njezinu ostavštinu, meni je nešto stvarno predivno.
Jako mi se svidjelo što je autorica stvorila upravo tako nesavršene, realne likove; prepune boli, strahova i nesigurnosti i bio je užitak pratiti kako se mijenjaju okruženi ljudima s kojima dijele iste interese.

Stil pisanja je jednostavan i zanimljiv, radnja teče glatko i nema previše opisa.
Volim romane Jane Austen i ovo je idealan roman za ljubitelje jer u njemu se spominju njezina djela, raspravlja se o radnji romana i likovima.
Jako volim čitati o knjigama i ljubiteljima knjiga, a ovaj roman, za mene osobno, nešto je drukčije i doista posebno.
Svakako preporučujem.

“Upravo nam to Jane Austen daje. Svijet koji je uvelike dio našega, a ipak je posve zaseban, pa je ulazak u taj svijet kao neka vrsta tonika. Čak i uz tako mnogo likova s manama, čak budalastih, na kraju sve ima smisla. Moguće je da u našem zbrkanom svijetu nikad nećemo naći više smisla.”

“Riječ je o nečemu što je u potpunosti jedinstveno za tebe. Kao i sve u životu. Nitko od nas ne može sa sigurnošću reći što bismo učinili, zato što se ne možemo staviti u tuđu kožu i osjećati sve terete i nedoumice te druge osobe.”

“Ali nikad nije pogrešan trenutak, niti je prekasno nekome pokazati da ti je stalo.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.