RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Nedugo nakon svog dvadeset i petog rođendana Libby Jones dobiva pismo koje je cijeli život nestrpljivo iščekivala i koje bi joj napokon trebalo dati odgovore na brojna pitanja, između ostalog- tko su joj biološki roditelji i tko je ona zapravo.
No osim što doznaje identitet svojih roditelja, dolazi i do saznanja da je ona jedini nasljednik napuštene vile u Chelseaju.
Prije dvadeset i pet godina, jedna anonimna dojava dovela je policiju u tu istu vilu. Tamo su pronašli tri tijela i jednu oproštajnu poruku, a na katu u kolijevci dobro uhranjeno i zbrinuto dijete.
Gdje je osoba koja se brinula za to dijete, gdje je nestalo još četvero djece koji su živjeli tamo i na koji način je Libby povezana s njima, saznajte čitajući.

Roman je pisan iz više perspektiva a radnju pratimo kroz dva vremenska razdoblja.
U sadašnjosti, Libby nakon dvadeset i pet godina napokon doznaje identitet svojih roditelja i odlučuje se dati u potragu za odgovorima. Istovremeno pratimo radnju iz prošlosti, te tako doznajemo što se događalo u toj kući do dana kada je policija pronašla tijela i dijete.

Polako, dio po dio, otkrivamo mračne tajne obitelji Lamb i rješavamo misterij koji je u središtu radnje.
Bila mi je jako zanimljiva ta potraga za odgovorima, a saznanje me itekako šokiralo. Ono što se u toj kući događalo je nevjerojatno.
Moram priznati da su me na trenutke neki likovi neopisivo živcirali i nisam se mogla načuditi njihovom ponašanju. Nisam mogla vjerovati da postoje ljudi koji se mogu dati u tolikoj mjeri izmanipulirati, pretvoriti se u pasivne promatrače i potpuno prepustiti drugome upravljanje vlastitim životom.

Roman je zanimljiv i napet, a atmosfera mračna, uznemirujuća i jeziva. Meni osobno neobičan, šokantan, ali i jako zanimljiv roman koji me od samog početka prikovao za stranice i potpuno me obuzeo.
Svakako preporučujem.

“Oni su, shvatio sam tad sasvim jasno, oni su crpili život iz kuće, bili su poput vampira koji sišu dobro, ljubav i život i sve što valja, cijede to i piju, goste se našim jadom i slomljenim duhom.”

“Dvanaest mu je godina i više ga ne zanimaju bajke. Zna da je život više od samo pet velikih događaja, da se život sastoji od svih onih trenutaka između toga.”

“Lako je kritizirati. Nije baš lako preuzeti kontrolu.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.