RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Kada Emily upozna Adama, uvjerena je da je napokon pronašla muškarca kakvog je oduvijek tražila i da ih očekuje sretna budućnost. No nakon što upozna Adamovu majku Pammie, više nije toliko sigurna u to. Od samog početka, malo po malo, Pammie pokušava uništiti njihovu vezu.
Adam je podložan majci i ne dopušta da se kaže ni riječ protiv nje, a očito je da ne vidi što se tu doista događa. Pammie je pak, pred drugima posve drukčija osoba, što sve dodatno otežava.
Bez obzira na sve, Emily je odlučna u namjeri izboriti se s budućom svekrvom i ne dopustiti joj da im uništi vezu.
Kako vrijeme prolazi, stvari postaju sve gore i gore, a Emily će vidjeti i osjetiti na svojoj koži koliko je daleko Pammie spremna ići kako bi dobila ono što želi.

Jako mi se svidio ovaj roman. Autorica je to sve odlično osmislila i donijela nam zanimljivu i napetu, na trenutke uznemirujuću priču, koja se ne ispušta iz ruku tako lako.
Također, odlično je i okarakterizirala likove koji su mene osobno, na trenutke nevjerojatno živcirali.
Nisam mogla vjerovati na što je sve Pammy spremna kako bi uništila njihovu vezu i nikako nisam mogla shvatiti zašto to sve radi, dok s druge strane nisam mogla shvatiti kako je moguće da je Adam toliko nesvjestan svega i da njegova majka u tolikoj mjeri može manipulirati njime. Da, jako su me živcirali neki njihovi postupci, a istovremeno sam toliko uživala u čitanju i knjigu sam iznenađujuće brzo pročitala. Jednostavno nisam mogla dočekati da saznam rasplet cijele priče.
A onda sam ostala bez teksta, jer takav rasplet nisam ni najmanje očekivala.

Autorica se u ovom romanu odlično poigrava psihom čitatelja. Također, cijelo vrijeme nas drži u napetosti i neizvjesnosti, a meni osobno, niti jedan dio nije bio dosadan ni višak. Sve je baš po mom ukusu.
Roman je prepun drame, laži, spletki i najviše se bazira upravo na odnosu između buduće svekrve i snahe i njihovoj igri mačke i miša.
Ja sam jako zadovoljna ovim romanom, tako da od mene imate velike preporuke.

“Nekada se stvari jednostavno dogode, stvari koje je nemoguće razumjeti. Pokušaš pronaći neki razlog, nešto čime bi sve objasnio i opravdao, no ne postoji uvijek odgovor. Život je jednostavno takav.”

“I upravo u tomu leži srž problema s kojim sam suočena: koliko ga god dobro poznavala i koliko ga god voljela, nikada neću biti ravnopravna s njegovom majkom. Veže ih odnos koji nadilazi sve ostalo, koji se ne da raskinuti i s kojim se bolje ne poigravati.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.