RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Nicola svoje slobodno vrijeme provodi uz baku koja je na samrti, trudeći se što više joj olakšati zadnje dane života. Prije smrti iznenadi ju bakina posljednja želja- da je upravo njoj ostavila svoju kuću u nasljeđe i da bi voljela da ona jednoga dana ostane njezinoj starijoj kćeri Rubi.
No ono što će ju šokirati je bakina izjava trenutak prije smrti- da se u dnu dvorišta nalaze dječica.
Nicolina majka uvjerava ju da baka u tom trenutku nije znala što priča. No kada Nicolina mlađa kći pronađe kost igrajući se u Bettynu vrtu, Nicola odlučuje saznati o čemu se tu radi.
Unatoč majčinu žestokom protivljenju, poziva policiju i od tog trenutka više nema povratka.
Nicola nije svjesna da će se razotkriti do tada dobro čuvane, mračne i bolne obiteljske tajne koje bi mogle razoriti njihovu obitelj.

“Možda zaista nisam bila svjesna koliko bi ova stvar koju sam oslobodila okova zaborava mogla biti razorna. A možda ću zaista i požaliti što sam to učinila.”

Posljednje što mi je rekla zanimljiv je, napet, šokantan, dirljiv i bolan roman.
Priča teče polagano, a isto tako se malo po malo, otkrivaju i obiteljske tajne. Kasnije radnja postaje brža i sve napetija, i tako sve do raspleta koji me ostavio bez riječi. Doista neočekivano. Iako je moguće pogoditi neke stvari, cijeli rasplet nemoguće je predvidjeti, što je meni osobno veliki plus.

Između poglavlja u sadašnjosti, imamo i poglavlja iz prošlosti, a zahvaljujući njima bolje ćemo shvatiti kroz što su prethodne generacije ove obitelji prolazile. Tada su trudne i neudane žene bile velika sramota za obitelj i nisu imale potrebnu podršku onda kada im je najviše trebala. Ti dijelovi bili su mi jako dirljivi, bolni i mučni za čitanje.

Roman koji definitivno ostavlja trag. Roman o ženi koja se daje u potragu za istinom o svojoj obitelji i vlastitom identitetu, dok istovremeno i sama krije bolne tajne.
Vidjet ćemo da se i one najdublje zakopane tajne, brižno čuvane dugi niz godina, mogu otkriti onda kada se to najmanje očekuje, ali i da je vrlo lako moguće da ne znamo pravu istinu o ljudima koji nas okružuju, te da ono što mi vidimo izvana, ne mora biti ni blizu pravoj istini.
Od mene imate velike preporuke.

“Život zna biti tako okrutan pa stoga nije ni čudo da nekim ljudima zna ostaviti komad leda u srcu.”

“Znam da ljudi imaju tajne i da je ponekad bolje te tajne ostaviti zakopanima.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.