RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Noemi Taboada glamurozna je pripadnica visokog društva. Njezin život sastojao se uglavnom od odlazaka na razne zabave i od potrage za idealnim suprugom. Nakon što od sestrične Cataline primi uznemirujuće pismo, očito sastavljeno u bunilu, Noemi je prisiljena otputovati i doznati o čemu se radi, te provjeriti je li njezina rođakinja dobro.
Nije sigurna što očekivati jer nikada do sada nije posjetila vilu Kuriju, a Catalinin suprug za nju je bio potpuni stranac.

Došavši u potpuno izoliranu vilu, već na prvi pogled jasno joj je da nešto nije u redu. Stanari vile, uključujući i sluge, već su na prvi pogled neobični i pomalo zastrašujući. Jedina osoba s kojom može normalno komunicirati je povučeni Francis koji joj očito želi pomoći, no istovremeno se čini kako joj nešto prešućuje.
Kako vrijeme prolazi, Noemi više nije tako samouvjerena i hrabra kao na početku. Počinje imati noćne more i malo po malo više ne razlikuje snove od stvarnosti. Uvjerena da počinje ludjeti, borit će se između želje da dozna sve tajne vile i pomogne sestrični, te one da jednostavno pobjegne i nastavi živjeti normalnim životom.
No, nije svjesna da iz Kurije nije nimalo lako izaći..

Roman je itekako ispunio moja očekivanja. Priča je zanimljiva, odlično osmišljena i roman se brzo čita.
Ono što mi se najviše svidjelo je jeziva i mračna atmosfera koju je autorica savršeno dočarala.
Rasplet me šokirao i sami kraj mi se također svidio.
Tijekom čitanja cijelo vrijeme sam imala neugodan osjećaj u stomaku. Jezivo, napeto i nikako nije za one slabijeg želuca.

Radnja teče polagano, tajne se otkrivaju pomalo, dio po dio i dosta se ulazi u detalje, no odgovaralo mi je to i meni osobno ni jedna stranica nije bila višak.
Likovi su odlično okarakterizirani, uglavnom jezivi i zastrašujući i nikad ne znaš što očekivati od njih u određenom trenutku.
Najviše mi se svidjela upravo Noemi, njezina želja da pomogne sestrični, a posebno njezina ogromna hrabrost koja ju nije napustila unatoč svemu što se oko nje događalo, unatoč noćnim morama i osjećaju da počinje ludjeti.

Ovaj odličan roman svakako preporučujem i pozivam i vas u zavodljiv, neobičan i jeziv svijet vile Kurije.

“Kuća, tako tiha, iza navučenih zastora, bila je poput haljine s olovnim ušicima. Sve je bilo teško, čak i zrak, a u hodnicima se zadržavao miris plijesni. Bilo je kao u hramu, u crkvi, gdje se mora govoriti prigušenim glasom i kleknuti. Noemi je pretpostavila da su se sluge privikli na takvo okruženje pa se stoga na prstima penju i spuštaju niza stubište, poput bezvoljnih opatica vezanih zavjetom šutnje.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.