RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Gregory Bridgerton najmlađi je u svojoj obitelji i jedini koji je ostao neoženjen. No on za razliku od brojnih prijatelja i poznanika vjeruje u pravu ljubav i za sebe želi isključivo brak iz ljubavi. Želi onu sreću koju imaju njegova braća i sestre.
Uvjeren je da će već na prvi pogled prepoznati onu pravu, da će odmah osjetiti da je ona ta koju je svih godina čekao. I uvjeren je da mu se to doista i dogodilo nakon što je ugledao prelijepu Hermionu. No Hermiona je zaljubljena u drugoga, a Gregory nakon nekog vremena počinje shvaćati da postoji mogućnost da je pogriješio.

Lucinda Abernathy nikada nije vjerovala u pravu ljubav. Već godinama je zaručena za muškarca kojeg joj je odredio njezin stric i pomirila se s činjenicom da će se, kada dođe vrijeme za to, udati za njega.
Također, naučila je živjeti i s time da otkako poznaje Hermionu, živi u njezinoj sjeni. Ona je njezina najbolja prijateljica i važna joj se samo njezina sreća. Lucinda smatra da Hermionin odabranik nije za nju i stoga odlučuje pomoći Gregoryju kako bi ju osvojio.
No problem nastaje kada se i sama počne zaljubljivati u njega.

Još jedna lijepa i zanimljiva priča iz pera ove odlične autorice. Definitivno me kupila već od prve knjige iz serijala. Svaka mi je draga i posebna na svoj način i u svakoj sam uživala. Nemoguće mi je odrediti najbolju, jer čak i ona meni najslabija iz serijala (Siru Phillipu s ljubavlju) , bila je vrijedna čitanja.

U ovom romanu malo bolje ćemo upoznati Gregoryja koji se zbog toga što je najmlađi u obitelji, morao više truditi i dokazivati. Također, zbog velike razlike u godinama njegova braća bila su bliža među sobom nego s njim. No bez obzira na to, znao je da se uvijek može osloniti na bilo koga od svoje braće i sestara i da bi mu pomogli ako bi mu nešto zatrebalo. Gledajući njih i njihove živote, i sam je htio ući u brak isključivo iz ljubavi i nije pristajao na ništa manje.
Za razliku od njega, Lucinda se pomirila s time da njezin brak neće biti iz ljubavi, no znala je, kakvih brakova sve ima, da će joj biti dobro. Uvijek je više gledala druge nego sebe i željela je da svi oko nje budu sretni i zadovoljni. Moram priznati da mi se ipak najviše svidjela onda kada je napokon odlučila misliti na sebe i svoju sreću.

Najviše su mi se svidjeli dijalozi između Lucinde i Gregoryja, njihova prepucavanja i nadmudrivanja. U tome sam najviše uživala.
I u ovom romanu očekuje nas puno smijeha, zabave, romantike i strasti; otkrit će se neke tajne i likovi će se morati pošteno potruditi za svoju sreću. Imamo i sasvim dovoljno zapleta, a roman je dinamičan i brzo se čita.
Od mene imate velike preporuke za ovaj nastavak, kao i za cijeli serijal.

“Bila je savršena žena za njega, njegova druga polovica. A gotovo ju je previdio, i to samo zato jer je mislio da ljubav mora biti uzbudljiva, prepuna strasti i drame. Nikad mu nije palo na pamet da je prava ljubav mirna poput rijeke. Lagana i lepršava poput pera.”

“Neke stvari nužno je prespavati. S novim danom, najčešće sve postane jasnije.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.