RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Rowan Caine dolazi na imućno imanje u Škotskom visočju gdje se prijavila za posao dadilje. Na oglas je naišla posve slučajno, a odlični uvjeti i gotovo nevjerojatna plaća itekako su bili velika motivacija za ostaviti svoj stari život iza sebe.
Iako se sve na prvu činilo savršenim, ostavljena da se sama snalazi s modernom tehnologijom te “pametne” kuće i s djecom koja ju očito ne misle prihvatiti, Rowan je već nakon prvog dana požalila zbog dolaska. No, Rowan nije svjesna što ju sve zapravo očekuje i da će se njezin dolazak pretvoriti u pravu noćnu moru.

Jedna od djevojčica o kojima se brinula nađena je mrtva, a Rowan je glavna optuženica za njezino ubojstvo. Čekajući suđenje u zatvoru, Rowan nas upoznaje s cijelom pričom i polako nas, korak po korak, vodi do dana kada se sve to dogodilo..

Ovo je moj prvi pročitani roman ove autorice, ali definitivno ne i posljednji.
Roman započinje s pismima, točnije više njih i moram priznati da mi taj dio baš i nije bio zanimljiv. Tih prvih 20-ak stranica nije bilo po mom ukusu. No nakon toga, roman me potpuno zaokupio.
Rowan nas polagano vodi kroz priču, od trenutka kada je došla na razgovor za posao, pa sve do dana kada se dogodila strašna tragedija.

Jako mi se svidio ovaj triler. Prepun je napetosti, zastrašujućih i šokantnih zbivanja i saznanja. Cijela priča je odlično osmišljena, a i stil pisanja autorice je po mom ukusu.
Vidjet ćemo da moderna, digitalna tehnologija, koliko god bila nešto dobro i korisno, ima i puno mana. Može ne samo odmoći, nego i naštetiti. Također, kroz roman se poteže i pitanje povjerenja.
Još jednom imamo prilike vidjeti i koliko nas prvi dojam koji ljudi ostave na nas itekako može prevariti.

Jako zanimljiv roman koji nas drži u napetosti i neizvjesnosti od samog početka do kraja, stoga se i jako brzo čita. A rasplet i sami kraj donose nam još jedan veliki, posve neočekivani šok.
Imate moje velike preporuke!

“Moram reći istinu, potpunu istinu i ništa osim istine. Jer kad bih sve ove dijelove izostavila, bilo bi to puno manje od cijele istine. Kad bih Vam ispričala samo one dijelove priče koji me oslobađaju sumnje, našla bih se u toj staroj, prastaroj zamci. Jer su me laži ovamo i dovele, od njih je počelo. I moram vjerovati da će me istina odavde izbaviti.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.