RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Dvadesetdvogodišnja Sparrow Raynes nikada nije živjela lijepim ni lagodnim životom. Majka ju je napustila još kao trogodišnju djevojčicu i od tada je odrastala s ocem alkoholičarom. Nikad nije imala puno prijatelja, a ni suprotni spol ju nije primjećivao.
Nije marila za modu, novac i luksuz. I bila je neprimjetna, sve dok u njezin život nije ušao Troy Brennan.
Cijeli Južni Boston itekako je znao tko je Troy Brennan. Sin pokojnog mafijaša, svima znan kao “Popravljač”. Iako nije potpuno krenuo očevim stopama, nije bio ni posve nevin. On je odlučivao tko će ostati u ovom gradu, a tko će nestati. Bio je nedodirljiv i mogao se izvući bez obzira što napravio.
Također, kada je nešto odlučio, to je i dobio i nitko mu se nije usudio proturječiti niti mu stati na put.

I Sparrow je jako dobro znala tko je Troy. Odrasli su u istom mjestu, ali imali su posve različite živote.
Nakon što se iz vedra neba pojavio odlučan u namjeri da ju oženi, Sparrow nije imala drugog izbora nego otići s njim i nadati se nekom logičnom objašnjenju za cijelu tu farsu. No nije znala da je Troy dao obećanje koje ne može prekršiti, a tu tajnu nije bio spreman otkriti.

Neopisivo sam se veselila čitanju ovog romana, jer me prethodni roman ove autorice “Kradljivac poljubaca” oduševio, a meni osobno je i postavio ljestvicu jako visoko. Ali, već nakon prvih stranica bilo mi je jasno da je preda mnom još jedan odličan roman ove talentirane autorice.
Priče koje stvara drukčije su, posebne i jako zanimljive, a njezin stil pisanja meni je fantastičan.
Posebno su mi se svidjele usporedbe i dosjetke uz koje sam se pošteno nasmijala, kao i sarkazam i dijalozi između Sparrow i Troya.

Iako su Sparrow i Troy dolazili iz posve različitih svjetova i činilo se kako ne mogu imati ništa zajedničko, itekako su se prevarili. Prije zajedničkog života imali su već formirano mišljenje jedno o drugom, no s vremenom su otkrili da se tu krije puno više od onoga što su očekivali.
Odlično su okarakterizirani i oboje su me osvojili; Sparrow od samog početka, a Troy nešto kasnije, nakon što sam doznala razloge zbog kojih je takav kakav je i zašto je donio određene odluke.
Troy je mislio da je Sparrow poput svih drugih žena s kojima je bio, no itekako ga je iznenadilo saznanje da je ona zapravo izuzetno inteligentna, jaka i hrabra. Jedna posebna žena koja ne da na sebe, koja stoji čvrsto na zemlji, a njegov novac joj ne znači ništa.

Roman je prepun napetosti, tajni, neočekivanih saznanja, ali i privlačnosti i strasti, a sve to je idealno dozirano i baš po mom ukusu. Lako se i brzo čita, i drži pažnju od samog početka do kraja. Jako zanimljivo, bez dosadnih i monotonih dijelova.
Mene je oduševio i jako se veselim svim ostalim romanima ove autorice. Imate moje ogromne preporuke!

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.