RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Michael Stirling, najozloglašeniji londonski neženja, zaveo je više žena nego što je itko mogao pobrojati.
Ponosio se sposobnošću zavođenja ali i glumatanja, jer s nijednom od njih nije planirao ništa ozbiljno. Michael nikada nije bio zaljubljen. Sve do trenutka kada je ugledao Francescu Bridgerton i već na prvi pogled se zaljubio do ušiju.
I to ne bi bio toliki problem da ju nije upoznao na večeri u čast njezinog skorašnjeg braka s njegovim rođakom.

John Stirling bio mu je poput brata. Nakon što je ostao bez oca, Johnova obitelj uzela ga je pod svoje okrilje. Potpuno svjetan da Francesca nikada neće biti njegova, Michael nema druge nego skrivati svoje osjećaje i pokušati prihvatiti situaciju takva kakva je.
No, jedna iznenadna tragedija i veliki gubitak u potpunosti će promijeniti njihove živote, a Michaela potaknuti na odlazak i bijeg od svega.

Kad je bio grešan šesti je roman iz serijala o obitelji Bridgerton.
Već na početku roman nam donosi veliki gubitak koji je jako potresao Francescu i Michaela i potpuno im promijenio živote. Iako je Michael bio potajno zaljubljen u Francescu, prema njoj se od samog početka odnosio s velikim poštovanjem. Cijenio ju je, volio kao i Johna, i za oboje bi dao sve.
Svi troje su mi se kao likovi jako svidjeli.

Prošli nastavak bio mi je nešto slabiji, ali zato me ovaj oduševio. Cijela priča mi se jako svidjela. Roman je zanimljiv i dinamičan, prepun dijaloga, te se lako i brzo čita.
Likovi su me odmah osvojili. Toliko su mi prirasli srcu da mi je na samom kraju bilo žao što je gotovo. Roman je u meni probudio mnoštvo emocija. Duboko me dirnuo, rastužio, ali i nasmijao.
Nije niti malo lako nakon gubitka započeti novi život, drukčiji život bez osobe s kojim si taj isti život dijelio. Likovi su nakon toga pokušavali pronaći smisao, nešto što će ih zaokupiti. Neki novi cilj.
I pronašli su nešto predivno, samo šteta što su prvo morali puno toga izgubiti.

Od mene imate velike preporuke za ovu lijepu, dirljivu, tužnu i zanimljivu priču koja je itekako vrijedna čitanja.

“U životu je postojalo mnogo toga čega se trebalo pribojavati, no čudnovatost života ne bi smjela biti među njima.”

“U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život nikada neće biti isti.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.