RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Lena i Francis Gleeson nakon vjenčanja odlučuju se preseliti iz kuće Lenine obitelji i započeti samostalan život. Kuća u Gillamu, mirnom gradiću u New Yorku činila se idealnom za njih, počeli su proširivati obitelj i sve se činilo u redu, osim što je Lena bila željna društva mlade majke poput nje.
Želja će joj se ostvariti kada se u kuću pokraj njihove doseli obitelj Stanhope, Anne i Brian, Francisov prijatelj policajac. No Anne je bila čudna, hladna, nezainteresirana i nije se pokazala kao dobro društvo.
No zato će se Peter, njihov sin jedinac i Kate, najmlađa kći Gleesonovih od malih nogu sprijateljiti i postati nerazdvojni.

Ali, samo jedna noć promijenit će sve.
Kate i Peter jedno drugome će priznati osjećaje, ali odmah nakon toga ove dvije obitelji snaći će strašna tragedija koja će ih sve potresti, a Kate i Petera razdvojiti na dug period..

Predivan roman. Jako mi se svidio.
Pratimo živote dvije obitelji, prije tragedije i nakon nje. Tema romana je po mom ukusu, stil pisanja je jednostavan i zanimljiv, a roman je lagan za čitanje. Likovi su raznoliki a njihova psihološka karakterizacija je odlično odrađena.
Svidjelo mi se to što priču pratimo iz perspektive više likova. Svako od njih donosi svoje viđenje događaja, svoje misli i osjećaje, te se tako lakše možemo povezati i poistovjetiti s njima.

Priča je to o zamršenim obiteljskim odnosima, o vjeri i nadi u bolje sutra, drugim prilikama i opraštanju, o duševnim bolestima, ovisnostima koje uništavaju živote, ali i hrabrosti i snazi koja je potrebna za suočavanje s njima. Također, priča je to o ljubavi kojoj razdvojenost i vrijeme ne mogu ništa.
Vidjet ćemo kako se s vremenskim odmakom sve mijenja; kako drukčije, jasnije gledamo na određene situacije i bolje razumijemo sve.
Idealan je ovo roman za sve koji vole obiteljske drame. Od mene imate najiskrenije preporuke.

“Rekao joj je kako već neko vrijeme razmišlja o onome što je rekla prije nekoliko tjedana: da ne izgledaju svi problemi isto, ali to ne znači da to nisu problemi.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.