RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Sir Phillip Crane nije imao niti malo lagan ni ugodan život. U djetinjstvu je trpio očevo zlostavljanje, a kasnije je pretrpio i veliki gubitak zbog iznenadne smrti starijeg brata, nakon čega je prisiljen preuzeti naslov i vođenje cijelog posjeda. Tada je, jer se to činilo ispravnim, oženio zaručnicu svog pokojnog brata, no s njom je proveo mučne i nesretne godine zbog njezine teške depresije i potpune nezainteresiranosti za život. Nakon njezine smrti odgoj djece prepušta dadilji, a on se posvećuje botanici i radu u stakleniku, jedinoj stvari koja ga je veselila, njegovom savršenom bijegu od problema.

Njegovu svakodnevicu neočekivano će uljepšati pisma Eloise Bridgerton, daleke rođakinje njegove pokojne supruge. Kako se čini da imaju puno toga zajedničkog, a njemu treba supruga i djeci treba majka, nakon nekog vremena Phillip ju odlučuje pozvati na svoj posjed kako bi se upoznali i možda stupili u brak.

Eloisa je na prvu šokirana njegovom ponudom jer čini joj se nemogućim udati se za nekoga koga ne poznaje. Već se pomirila s činjenicom da će ostati usidjelicom zajedno s najboljom prijateljicom Penelope, i to joj nije smetalo. No, nakon što se Penelope neočekivano uda za njezinog brata Colina, ponuda sira Phillipa počinje ju sve više privlačiti.

Jako se veselim i s nestrpljenjem očekujem svaki novi nastavak Bridgertona. Jednostavno ih obožavam i do sada me nisu razočarali. Dapače, svakim novim nastavkom ostanem oduševljena, a knjigu zaklopim s osmijehom na licu.
Sviđa mi se što je peti nastavak upravo o Eloise Bridgerton koja mi je jako zanimljiva i zabavna, brbljava i otkačena.
Pošteno sam se nasmijala s Eloisom i Phillipom. Njihov odnos, dijalozi između njih i rasprave već od prvog susreta bili su mi jako duhoviti i zabavni.

Roman nam donosi i neke ozbiljnije teme kao što su nasilje i zlostavljanje, te borba s depresijom, a vidjet ćemo i na koji način je sve što je Phillip prošao utjecalo na njegov život i odnos prema drugim ljudima i njegovoj djeci.
Ovaj nastavak mi je bio za nijansu slabiji od prethodnih, ali svejedno mi se jako svidio i uživala sam u čitanju. Sada s nestrpljenjem iščekujem nove nastavke.
Ukoliko još niste čitali ovaj serijal a volite povijesno- ljubavne romane, uz koje ćete se opustiti, nasmijati i zabaviti, nikako nemojte propustiti serijal o obitelji Bridgerton.

“Znaš, ljubav se uistinu zna neopaženo ušuljati u čovjekov život.”

“Ne, nije njoj trebao netko savršen. Samo joj je trebao netko savršen za nju.” 

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.