RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

“Moj tata Zeko” treća je slikovnica Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca.
Donosi nam priču o dječaku i njegovom tati, inače profesoru hrvatskog jezika, koji je nezaposlen ali se trudi i stalno je u potrazi za nekim novim poslom. Do sada je radio razne poslove kako bi barem nešto zaradio.
Tako je i za Božić u jednom trgovačkom centru bio Djed Božićnjak, uveseljavao je djecu i slikao se s njima. Kako su mu poslodavci bili zadovoljni, pozvali su ga da za Uskrs bude Zeko.

A što će se sve dogoditi i kakve avanture očekuju ovog dječaka nakon što ga tata pozove da mu se pridruži u tome, saznajte čitajući.

Slikovnica je preslatka, zanimljiva, pozitivna i puna je predivnih, šarenih ilustracija, a lijepa i velika slova idealna su za male čitače, a ni bake i djedovi neće imati problema s čitanjem svojim unucima.

Ova priča osim što je zabavna, donosi nam i brojne pouke. Uz nju će djeca naučiti da je svaki posao jednako vrijedan, da se trud uvijek isplati, te da dobra djela uvijek budu na neki način nagrađena.
A onda kada se najmanje nadamo, možemo doživjeti i neočekivanu avanturu, ali i steći novog prijatelja.

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.