RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Olivia Bevelstoke voljela je modu i druženja sa svojim prijateljicama, a ono što je najviše voljela bili su tračevi.
Tako je saznala i za još jedan koji ju je zaintrigirao.
Naime, radilo se o njezinom novom susjedu koji je navodno bio ubojica vlastite zaručnice.
Olivia u to nije povjerovala, no znatiželja je prevladala te je ipak odlučila saznati nešto više o njemu. Danima ga je špijunirala skrivena iza zavjese i jedino što je saznala bilo je da taj muškarac očito nešto muti, po cijele dane udubljen u nekakve papire. No, sve će postati puno zanimljivije nakon što ju on jednoga dana uhvati u špijuniranju.

Sir Harry Valentine prevodi važne dokumente za ogranak Ministarstva rata. Iako taj posao nije niti malo zanimljiv, njemu se sviđa i tako uglavnom provodi dane.
Sve će se promijeniti nakon što otkrije kako ga prekrasna žena stalno promatra sa svog prozora, uvjerena da ju on ne vidi.
A situacija će se dodatno zakuhati nakon što Harry dobije zadatak promatrati nju i njezinog potencijalnog zaručnika, ruskog princa koji navodno kuje nekakvu zavjeru.

Nakon što se upoznaju, Olivia i Harry neprestano će se podbadati i ismijavati jedno drugo, no zbog svog zadatka Harry će morati biti često u njezinoj blizini. Kako vrijeme bude prolazilo, oni će ipak sve manje živcirati jedno drugo, a sve više uživati u zajedničkom društvu. A kako će sve završiti, saznajte čitajući.

Jako mi se svidio ovaj roman, najviše humor kojim obiluje. Bilo je nekoliko scena uz koje sam se baš pošteno nasmijala, onako glasno, od srca.
Julia Quinn nije me niti ovoga puta razočarala jer ovim romanom donosi nam jednu odličnu, duhovitu i zabavnu priču sa isto tako zabavnim i raznolikim likovima.
Ljubavna priča je slatka i simpatična, a Olivia i Harry su baš luckasti, duhoviti i zanimljivi. Nasmijala sam se njihovim podbadanjima, određenim postupcima, Olivijinoj zbunjenosti i nespretnosti.

Imamo tu i nešto strasti, požude i ljubavi, a pred kraj dobijemo i idealnu dozu napetosti i neizvjesnosti.
Saznat ćemo i nešto više o Harryjevoj prošlosti i djetinjstvu koje nije bilo niti malo lijepo, uz oca alkoholičara i majku koja se jednostavno pomirila sa životom, upravo takvim kakav je.
Radnja teče polagano, no niti jedan dio nije dosadan jer uvijek se nešto zanimljivo događa što drži pažnju, a samim time se i roman dosta brzo čita.
Ukoliko volite lagane povijesne ljubavne romane uz koje ćete se nasmijati i zabaviti, ovo je idealan roman za vas.
Moje preporuke imate.

“Katkad joj se čini da se cijeli svoj život samo smješka i maše i pretvara da je sve oko nje vrlo zabavno. Znala je kako se treba ponašati u svakoj društvenoj situaciji, a što je ovo nego društvena situacija? (Malko neobična društvena situacija, ali nema veze.) Olivia Bevelstoke uvijek zasja, u svakoj društvenoj situaciji.”

“Ali evo nje opet, ponovno stoji na prozoru. Vjerojatno za sebe misli da je vrlo vješta u skrivanju, a njega smatra potpunim idiotom.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.